Maratonul Clujului 2021, amânat pentru la toamnă

Maratonul Clujului 2021, amânat pentru la toamnă

Cluj-Napoca Marathon 2021, programat în 10 - 11 aprilie, se amână pentru la toamnă: în 6 - 7 noiembrie 2021. Din cauza situației epidemiologice, autoritățile nu permit încă organizarea unor evenimente cu participarea unui număr mare de oameni.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

În intervalul 10 - 18 aprilie 2021 va avea însă loc o ediție virtuală a evenimentuliui: 2.0 Wizz Air Cluj-Napoca VIRTUAL Marathon. Este cea de-a doua ediție a maratonului virtual, în continuarea celei din toamna anului trecut (1.0 Wizz Air Cluj-Napoca VIRTUAL Marathon, desfășurată între 9 - 15 noiembrie 2020). Evenimentul face parte din seria IndividuALL Running Series, organizată, de la începutul pandemiei, de Runners Club, sub conceptul de ”concurăm împreună, alergăm separat”.

2.0 Wizz Air Cluj-Napoca VIRTUAL Marathon va avea loc sub același slogan: ”Grow your wings together!”. La fel ca anul trecut, alergătorii vor putea face în continuare ceea ce iubesc, însă în condiții de maximă siguranță: fiecare participant poate să își ducă la bun sfârșit oricare dintre cele 4 curse, unde și cum dorește, oricând între 10 și 18 aprilie.

Runners Club, împreună cu sponsorul oficial, Wizz Air, și cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, au luat această decizie în contextul în care nu există, în acest moment, certitudinea că evenimentul se poate desfășura în cele mai sigure condiții. ”Nu ne-am imaginat, la începutul anului trecut, că va trebui să ne reinventăm. Ca organizatori de evenimente, dar, în primul rând, ca alergători. Însă așa s-au născut evenimentele virtuale, individuale, cele în care alergăm singuri, când și cum vrem, într-un interval de timp, iar apoi ne înregistrăm rezultatele pe o platformă. Nu mai este spectacol, nu mai sunt spectatori, nu mai este atmosfera magică a evenimentului cu public, însă există în continuare motivația de a alerga, de a face mișcare, de a ne menține sănătatea. Și tocmai pentru că sănătatea este cel mai important factor, așteptăm redresarea stării generale de sănătate a țării, pentru a putea reveni la evenimentele fizice cu care am fost obișnuiți atâția ani. Dorința noastră coincide cu cea a alergătorilor: să ne vedem cât de curând la evenimente fizice, cu atât mai mult cu cât ediția din acest an este una cu totul specială: a 10-a a Maratonului Internațional Cluj-Napoca”, a declarat Horațiu Morar, președintele fondator al Asociației Runners Club, organizatorul evenimentului.

 

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza