Maratonul Clujului 2021, amânat pentru la toamnă

Maratonul Clujului 2021, amânat pentru la toamnă

Cluj-Napoca Marathon 2021, programat în 10 - 11 aprilie, se amână pentru la toamnă: în 6 - 7 noiembrie 2021. Din cauza situației epidemiologice, autoritățile nu permit încă organizarea unor evenimente cu participarea unui număr mare de oameni.

În intervalul 10 - 18 aprilie 2021 va avea însă loc o ediție virtuală a evenimentuliui: 2.0 Wizz Air Cluj-Napoca VIRTUAL Marathon. Este cea de-a doua ediție a maratonului virtual, în continuarea celei din toamna anului trecut (1.0 Wizz Air Cluj-Napoca VIRTUAL Marathon, desfășurată între 9 - 15 noiembrie 2020). Evenimentul face parte din seria IndividuALL Running Series, organizată, de la începutul pandemiei, de Runners Club, sub conceptul de ”concurăm împreună, alergăm separat”.

2.0 Wizz Air Cluj-Napoca VIRTUAL Marathon va avea loc sub același slogan: ”Grow your wings together!”. La fel ca anul trecut, alergătorii vor putea face în continuare ceea ce iubesc, însă în condiții de maximă siguranță: fiecare participant poate să își ducă la bun sfârșit oricare dintre cele 4 curse, unde și cum dorește, oricând între 10 și 18 aprilie.

Runners Club, împreună cu sponsorul oficial, Wizz Air, și cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, au luat această decizie în contextul în care nu există, în acest moment, certitudinea că evenimentul se poate desfășura în cele mai sigure condiții. ”Nu ne-am imaginat, la începutul anului trecut, că va trebui să ne reinventăm. Ca organizatori de evenimente, dar, în primul rând, ca alergători. Însă așa s-au născut evenimentele virtuale, individuale, cele în care alergăm singuri, când și cum vrem, într-un interval de timp, iar apoi ne înregistrăm rezultatele pe o platformă. Nu mai este spectacol, nu mai sunt spectatori, nu mai este atmosfera magică a evenimentului cu public, însă există în continuare motivația de a alerga, de a face mișcare, de a ne menține sănătatea. Și tocmai pentru că sănătatea este cel mai important factor, așteptăm redresarea stării generale de sănătate a țării, pentru a putea reveni la evenimentele fizice cu care am fost obișnuiți atâția ani. Dorința noastră coincide cu cea a alergătorilor: să ne vedem cât de curând la evenimente fizice, cu atât mai mult cu cât ediția din acest an este una cu totul specială: a 10-a a Maratonului Internațional Cluj-Napoca”, a declarat Horațiu Morar, președintele fondator al Asociației Runners Club, organizatorul evenimentului.

 

 

Comenteaza