Maratonul Internaţional, maraton caritabil: se caută fonduri pentru copiii defavorizaţi

Maratonul Internaţional, maraton caritabil: se caută fonduri pentru copiii defavorizaţi
Organizatorii Maratonului Internaţional AROBS dedică a VI-a ediţie educaţiei copiilor din familii defavorizate, lansând o campanie de strângere de fonduri pentru achiziţionarea a 120 de kit-uri şcolare.

Fiecare kit, menit să crească performanțele școlare ale copiilor, include rechizite, materiale educative, precum atlase, enciclopedii şi jocuri educative, și echipamente sportive, în valoare de 300 de lei.

„De această dată invităm oamenii să alerge pentru educaţia celor 120 de copii vulnerabili. Sportul şi şcoala sunt şansa acestor copii pentru un viitor mai bun. Din acest motiv, sperăm să ni se alăture toţi alergătorii, dar şi cei care înţeleg că, fără sprijinul nostru, drumul copiilor defavorizaţi se poate opri la groapa de gunoi sau în sărăcie. O donaţie pentru această cauză înseamnă o investiţie în viitor, de aceea, trebuie să ne implicăm cu toţii", a spus Horaţiu Morar, directorul maratonului.

Beneficiarii campaniei au fost incluşi şi în programul „Şcoală după şcoală", în cadrul căruia primesc zilnic o masă caldă, ajutor la teme, participă în activități extracurriculare de dezvoltare personală, iar părinții lor beneficiază de consiliere pentru a înțelege cum să își sprijine mai bine copiii.

Participanţii şi fanii competiţiei pot să susţină copiii în încercarea lor de a termina cu bine propriul lor „maraton" printr-o donaţie, accesând link-ul http://unitedway.galantom.ro/invingatorii sau oferindu-le o carte.

Persoanele care aleargă pot, de asemenea, să devină susţinători ai educaţiei copiilor defavorizaţi. Ei îşi pot crea propria pagină pe site-ul pe care a fost publicată acţiunea de donare, acolo unde pot promova acţiunea şi cere susţinătorilor să îi sprijine în strângerea de fonduri pentru kit-urile educative.

De asemenea, organizatorii campaniei şi-au unit forţele cu creatorii comunităţii „Cărţile pe faţă" într-o acţiune în cadrul căreia oricine susţine această cauză poate dona o carte pentru copii. Cărţile vor fi adunate la unul din punctele de colectare, care vor fi amenajate la Casa TIFF, Cluj Arena şi Biblioteca Judeţeană Octavian Goga.

Cauzei s-au alăturat până acum patru ambasadori ai educaţiei: Cristian Hordilă, directorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, Andrei Mutu, managerul proiectului "I Love Cluj", Vlad Gliga, curatorul TEDxEroilor, şi actorul Bogdan Rădulescu.

Comenteaza