Foto Marco Fossati, prezentat oficial la "U". Cu ce gânduri a sosit italianul la Cluj

Marco Fossati, prezentat oficial la "U". Cu ce gânduri a sosit italianul la Cluj
| Foto: ZIUA de Cluj

Mijlocașul în vârstă de 30 de ani a oferit primele declarații după ce s-a alăturat "studenților".

După doi ani în Croația, la Hajduk Split, Marco Fossati a acceptat cea de-a doua aventură în afara Italiei din cariera sa. Mijlocașul trecut în perioada junioratului pe la Inter Milano și AC Milan a oferit primele declarații după semnarea contractului cu Universitatea Cluj.

"Mă simt foarte bine, primele impresii sunt foarte pozitive. Am fost primit bine și m-am simțit dorit aici. Am vorbit cu directorul sportiv și cu președintele, mi-au prezentat proiectul și m-am simțit foarte dorit și am vrut să vin aici. Cunoșteam clubul și orașul.

Știam și anumiți jucători care au fost aici și mai apoi în Italia. Știu că e un campionat bun, are vizibilitate, echipele joacă bine. Sunt foarte curios, dar și entuziasmat să încep. Înainte de a semna am vorbit cu Bogdan Mitrea, mi-a spus lucruri bune, mi-a spus că există calitate și se potrivește cu caracteristicile mele. Nu am jucat alături de el, dar îl știu din perioada în care era la Ascoli.

Din ce am văzut în primele zile aici, am văzut că avem jucători de calitate. Cred în acest proiect și cred că e pozitiv pentru cariera mea. Am aflat că antrenorul a jucat în Italia, vorbește foarte bine italiană. Am discutat, mi-a explicat ideile sale și îmi place modul de lucru. Cred că poate avea un rol important în cariera mea.

Cred că fotbaliștii se nasc pentru a juca derby-uri. E important de-a lungul carierei să joci la echipe cu suporteri, deci îmi doresc să joc în derby", a declarat mijlocașul.

Marco Fossati "U" Cluj

Marco Fossati, alături de directorul sportiv al Universității Cluj, Gabi Giurgiu (foto: ZIUA de Cluj)

Italianul a jucat ultimul meci oficial în luna mai, dar s-a pregătit individual în perioada petrecută fără contract. Cu toate acestea, Marco Fossati e convins că poate intra cât de repede în ritmul echipei, opinie împărtășită și de Ioan Ovidiu Sabău.

"Nu știu exact când voi fi la 100%, dar din punct de vedere fizic mă simt foarte bine. M-am antrenat singur în ultimele luni. Nu am ritm de joc, dar cu ajutorul celor din staff voi reveni repede în formă", a spus jucătorul.

"El a făcut pregătire, dar individual. Suferă un pic, se vede, dar e un jucător care poate intra destul de ușor. Trebuie să gestionăm foarte bine. E foarte multă voință, își dorește, dar are nevoie de un pic de timp. În 2-3 săptămâni îl vom aduce în forma maximă", a declarat antrenorul "studenților" în legătură cu situația mijlocașului.

Marco Fossati poate fi Andrea Pirlo de la "U" Cluj

La fel ca fostul mare internațional italian, noul jucător al "Șepcilor roșii" a început fotbalul într-un rol ofensiv pentru ca mai apoi să coboare în fața defensivei, de unde să controleze ritmul meciurilor.

"Când eram mai tânăr eram un jucător care se gândea doar la ofensivă. Când am crescut, am înțeles că pentru a fi complet trebuie să fac și faza defensivă. Simt că pot da echilibru echipei, îmi place mult să am mingea. Cred că am viziune bună și pot ajuta echipa să joace un fotbal frumos. Sper să pot fi un Pirlo pentru U Cluj, măcar să port același număr pe tricou", a spus Marco Fossati râzând.

Comenteaza