Marco Rus, jucătorul care a început fotbalul la CFR Cluj, dar care evolueză pentru o echipă de Premier League: “Sper ca în următorii ani să ajung la echipa mare”

Marco Rus, jucătorul care a început fotbalul la CFR Cluj, dar care evolueză pentru o echipă de Premier League: “Sper ca în următorii ani să ajung la echipa mare”
| Foto: southamptonfc.com

Tânărul fotbalist a crescut la Centrul de Copii și Juniori al campioanei, însă a ales să plece în Anglia încă de la o vârstă fragedă, iar acum evoluează pentru una din formațiile importante din campionatul englez.

Mijlocașul crescut în Gruia a decis să părăsească formația “feroviară” în 2012 și a plecat în Anglia. Acolo, Marco Rus a evoluat pentru Academia celro de la Yeovil Town, iar în vară, tânărul jucător s-a transferat la Southampton, una dinte formațiile importante din Premier League. Deși în prezent joacă pentru echipa U18 a clubului, Rus a prins minute și la formația U23 și speră să bifeze cât de curând primele minute în cea mai puternică ligă din lume.

“Este foarte frumos și sunt mândru să fac parte din acest fotbal minunat! Eu consider că este cel mai spectaculos fotbal din lume. Pasiunea oamenilor contribuie foarte mult la tot ce înseamnă fotbalul din Anglia. Mă înțeleg foarte bine cu toată lumea și îmi place că sunt alături de mine, indiferent de problemă. Sper ca în următorii ani să ajung la echipa mare a lui Southampton.

Chiar îmi doresc să joc în Premier League și mi-ar plăcea foarte mult să calc pe urmele lui Florin Gardoș. M-am simțit mândru și onorat să joc pentru România. Este un sentiment incredibil să îmbraci tricoul naționalei”, a spus fotbalistul pentru Eurosport.

Comenteaza