Marea dezamăgire a lui Lucescu: ”Aș fi vrut să jucăm amicalul cu România pe Cluj Arena”. Mesaj pentru Contra

Marea dezamăgire a lui Lucescu: ”Aș fi vrut să jucăm amicalul cu România pe Cluj Arena”. Mesaj pentru Contra
România va întâlni Turcia, joi, pe stadionul lui CFR Cluj, într-un meci amical. Mircea Lucescu (72 ani) ar fi vrut, însă, ca testul cu ”tricolorii” să se dispute pe Cluj Arena, pentru a avea un public mai numeros.

Cluj Arena a găzduit patru meciuri ale ”tricolorilor” în ultimii doi ani și a fost luat în calcul și pentru organizarea testului cu Turcia. Prima opțiune a Federației era noul stadion din Craiova, dar această variantă a picat. Până la urmă, oficialii de la Casa Fotbalului au bătut palma cu șefii CFR-ului pentru folosirea arenei din Gruia.

"Aș fi vrut să jucăm pe stadionul mare de la Cluj (Cluj Arena - n. red.), n-am înțeles de ce au schimbat locul. E păcat! Poate că am făcut o greșeală acceptând această partidă, fiindcă nu am timp aproape deloc pentru antrenamente. Dar am vrut să joc cu România, o partidă pe care nu o consider în nici un fel o provocare, ci un simplu test", a spus Lucescu, citat de gsp.ro.

Mesaj pentru Contra

Antrenor al primei reprezentative a României în perioada 1981-1986, Mircea Lucescu i-a transmis un mesaj lui Cosmin Contra (41 ani). Cea mai mare performanță a lui "Il Luce" cu "tricolorii" este calificarea la Euro 1984.

"Spre deosebire de mine, care trebuie să refac aproape complet o echipă, pentru Contra va fi mai mult o consolidare a unei formații deja folosite. Nu sunt în calcule jucători noi, toți sunt arhicunoscuți. Iar Cosmin are și șansa de a lucra cu fotbaliști care sunt titulari la cluburi, ceea ce nu prea era cazul în urmă cu un an sau doi. Dacă va reuși să creeze un grup bun, va aduce și rezultate", a adăugat Mircea Lucescu.

România - Turcia va avea loc joi, de la ora 20:15, pe stadionul lui CFR Cluj. După amicalul cu selecționata "Semilunei", "tricolorii" vor evolua împotriva Olandei. Testul cu "Portocala Mecanică" este programat marți, 14 noiembrie, de la ora 21:00, pe Arena Națională din București. Ambele meciuri vor fi televizate de ProTV.

Comenteaza