Marius Șumudică a refuzat oferte importante înainte de a sosi la CFR Cluj: “Era foarte aproape să semnez în Arabia Saudită”

Marius Șumudică a refuzat oferte importante înainte de a sosi la CFR Cluj: “Era foarte aproape să semnez în Arabia Saudită”
| Foto: digisport.ro

Noul antrenor al campioanei a vorbit despe modul în care s-au desfășurat negocierile cu oficialii formației din Gruia, dar i-a mulțumit și fostului tehnician al “feroviarilor”, Edi Iordănescu.

CFR Cluj și-a numit noul antrenor, care are ca obiectiv calificarea în grupele unei competiții europene, dar și un nou titlu în Liga 1. Marius Șumudică a explicat cum l-au convins șefii din Gruia să se alăture proiectului și a vorbit și despre fostul antrenor al campioanei, Edi Iordănescu.

“Ieri am semnat, alaltărieri am fost contactat, două zile a durat tot. Totul s-a întâmplat foarte repede. Am întâlnit nişte oameni extraordinari. Mi-a plăcut cum s-a pus problema despre echipă, schimbările, deciziile la nivelul vestiarului. E un om care-ţi dă mână liberă, mă refer la Marian Copilu. Nu mă aşteptam să fie atât de bine pregătit, să cunoască atât de mulţi jucători. Luni vom începe pregătirile pentru noul sezon.

Au fost nişte oameni care m-au convins cu un proiect interesant. Practic mă pregăteam de vacanţă. Era aproape şi foarte aproape să semnez în Arabia Saudită. Mă gândeam să-mi fac programul de vacanţă. M-au convins.  Puţin am vorbit cu Nelu Varga, la telefon, după ce au fost negocierile. Mi-a dat un mesaj de bun venit. Mi-a zis că îl am pe Marian Copilu, că vom lucra bine, nicio presiune, nimic despre obiective trasate.

Eu vreau să-i mulţumesc lui Edi pentru ce a făcut acolo. Mi-a dat şansa să joc în Champions League. Nu am avut curiozitatea să ştiu de ce a plecat, nu era onest. Eu chiar nu doream să rămân în România. Am fost în discuţii cu echipe din Turcia, Arabia Saudită, Qatar. Când am auzit de CFR, nici nu m-am mai gândit, nu a mai contat partea materială. Chiar dacă e o diferenţă enormă de salariu, nu m-am mai gândit. Am vrut să mă bat iar pentru titlu, competiţii europene. Nu era frumos să întreb despre Edi Iordănescu, de ce a plecat.

Pe mine nu mă deranjează (n.r. - dacă patronul Nelu Varga va suna alţi antrenori). Poate suna orice antrenor doreşte dânsul. Atât timp cât am un contract care trebuie respectat, toată lumea poate vorbi cu oricine. E patronul clubului. Cât nu se bagă peste mine, îmi dă mână liberă.... Când jocul nu merge, eşti în bătaia puştii. Care e problema? Poate să vorbească”, a declarat Șumudică la Telekom Sport.

loading...
Comenteaza