Marius Șumudică despre CFR: „A fost net superioară în mandatul meu”. Dan Petrescu îl critică aspru

Marius Șumudică despre CFR: „A fost net superioară în mandatul meu”. Dan Petrescu îl critică aspru
| Foto: Telekomsport.ro

Marius Șumudică a vorbit încă o dată despre cum a plecat de la CFR Cluj, în condițiile în care avea maximum de puncte în Liga 1. 

Noul antrenor de la Yeni Malatyaspor consideră că echipa din Gruia juca mai bine decât în mandatul actual al lui Dan Petrescu.

Marius Șumudică (50 de ani) s-a despărțit la finalul lunii august de CFR Cluj. Campioana României a fost eliminată de Young Boys Berna în preliminariile Ligii Campionilor și de Steaua Roșie Belgrad în play-off-ul pentru grupele Europa League, ”dublă” la finele căreia a fost demis.

După 11 runde, CFR Cluj are un avans de 8 puncte în fruntea Ligii 1, cu trei victorii consecutive. Sub conducerea lui Dan Petrescu, CFR Cluj a pierdut cu Jablonec (0-1) și a remizat cu Randers (1-1), în grupele Conference League. În Cupa României, CFR Cluj a fost eliminată în faza 16-imilor de finală, de către Universitatea Craiova, scor 0-1.

Marius Șumudică a prezentat statistica prin care a demonstrat că CFR Cluj a fost ”net superioară” la cele mai multe capitole în mandatul său și a recunoscut că încă nu știe de ce a fost demis.

"Rana CFR nu s-a închis. Am primit astăzi o statistică și m-a bucurat că echipa, atât timp cât a fost condusă de mine, la aproape toți parametrii era peste ceea ce e CFR-ul acum. Nici în momentul de față nu știu de ce am fost dat afară de la Cluj, având în vedere că aveam șapte victorii din șapte.

Fuseserăm egalați acasă de Young Boys în ultimele minute. Practic, am pierdut Europa League și Champions League cu două echipe net superioare nouă, trebuie să recunoaștem lucrul ăsta. Eram în Conference, puteam să ne batem la calificare.

Ce reiese din InStat, CFR-ul cu mine a înscris în medie 1,65 de goluri pe meci în Liga 1. Cu Dan Petrescu, echipa a înscris 0,67 goluri. Deci net superior. În ceea ce privește șuturile la poartă, cu mine echipa avea o medie de 5,17 pe meci, iar cu Dan Petrescu până în 4. Din toate punctele de vedere, s-a făcut o nedreptate. Mai departe, ei știu foarte bine ce au de făcut.

Acțiuni de atac aveam 13,5 pe meci cu meci, acum sunt 10,3 cu Dan Petrescu. Acțiuni în careu aveam 19 pe meci, acum sunt 10 cu Dan Petrescu. La fiecare meci cu mine, era o medie de 400 și ceva de pase de meci, iar cu Dan Petrescu e la jumătate, 210-220”, a declarat Marius Șumudică, la Digi Sport Special.

De asemenea, Marius Șumudică a criticat decizia lui Dan Petrescu de a ”sacrifica” meciul din șaisprezecimile Cupei României, pierdut cu Universitatea Craiova, meci în care l-a folosit pe Ovidiu Hoban, decizie de neînțeles pentru antrenorul de la Yeni Malatyaspor.

"Le doresc din suflet celor de la CFR să ia titlul, dar ceea ce am văzut în ultimul timp... cifrele îmi dau dreptate. În Cupă, n-aș fi făcut ceea ce a făcut Dan Petrescu. Pentru trofeu, pentru ceea ce înseamnă istoria clubului, n-aș fi sacrificat Cupa României. Aveau timp de recuperare, jucau la patru zile. Și au sacrificat-o pentru Conference League, unde au făcut un punct din șase.

Eu nu înțeleg de ce nu mai este Ciobotariu folosit absolut deloc. Să te duci la Craiova, în Cupă, și să joci cu Hoban, care nu este pe nicio listă și are 39 de ani. Cu tot respectul, el n-are drept de joc decât la liga a treia. Și să nu-l folosești pe Ciobotariu... Pentru mine, a fost un semn de întrebare ", a spus Marius Șumudică, la emisiunea DigiSport Special de la Digi Sport.

Marius Șumudică pune presiune pe Dan Petrescu și consideră că ratarea calificării în runda următoare din Conference League ar fi un mare eșec pentru CFR Cluj.

"Au două meciuri, dubla cu Alkmaar, echipa care a vândut cei mai buni patru jucători. Cred că forța lor a scăzut și CFR-ul are șanse să câștige. Se vor mai adapta jucătorii cu modul de lucru al noului antrenor. Consider că au șanse să meargă mai departe în Conference League. Dacă vor ieși și din Conference, este un eșec. Au ieșit și din Cupa României, e un eșec, asta e părerea mea.

Nu știu ce-ar fi putut face un antrenor mai mult decât făcea Șumudică de acum încolo. Că o fi greșit Șumudică, că nu i-a scos pe Young Boys și Steaua Roșie, este interpretabil. Dar consider că orice antrenor ar fi venit nu putea să facă mai mult decât 21 de puncte din 21 posibile. Și nu jucasem încă în Cupa României și în Conference League", a mai spus Șumudică la emisiunea 'DigiSport Special', potrivit digisport.ro.

 

Comenteaza