Martin Remacle, convins că "U" Cluj va rămâne în Superligă: "După sezonul regulat se schimbă totul"

Martin Remacle, convins că "U" Cluj va rămâne în Superligă: "După sezonul regulat se schimbă totul"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Mijlocașul belgian crede în șansa "studenților" de a se menține în primul eșalon, la primul an de la revenirea în elită.

Crescut la Standard Liege, unde a ajuns încă de la 5 ani datorită fratelui său, Martin Remacle a sosit la "U" Cluj în ianuarie 2022. Deși nu s-a numărat tot timpul printre titulari, belgianul s-a dovedit a fi decisiv în ecuația promovării, fiind cel care a deschis scorul în turul barajului cu Dinamo.

Jucătorul recunoaște că nu se aștepta ca "studenții" să aibă o misiune atât de dificilă în Superligă, însă e convins că echipa se poate salva în actualul sezon și promite să fie unul dintre cei care va contribui la redresarea formației clujene.

"Cred că vom rămâne în Superligă. Avem încă multe meciuri, iar după sezonul regulat se schimbă totul. Se vor înjumătăți și punctele și apoi dacă reușești să câștigi câteva meciuri ajungi în zona sigură.

Am încredere în mine, cred că pot aduce ceva în plus echipei și sper să adun mai multe minute. De asemenea, sper ca suporterii să fie în număr cât mai mare alături de noi", a declarat belgianul pentru ZIUA de Cluj.

Mijlocașul, încântat de atmosfera de la derby-urile cu CFR

Belgianul în vârstă de 25 de ani a evoluat în toamnă în ambele partide contra rivalei din oraș și susține că atmosfera din tribune rivalizează cu cea de la un derby Standard Liege - Anderlecht.

"Atmosfera a fost fantastică, au fost peste 20.000 de oameni, ceva extraordinar. Când vorbesc cu prietenii din Belgia le spun să vină aici și să vadă acest derby. Tot timpul e frumos când stadionul este plin", spune Remacle.

Martin Remacle, convins că "U" Cluj va rămâne în Superligă: "După sezonul regulat se schimbă totul"

Martin Remacle în derby-ul cu CFR Cluj din Cupa României (1-1). Foto: FC Universitatea Cluj

Un fan declarat al baschetului și al ciclismului, mijlocașul a debutat pentru echipa de seniori a celor de la Standard Liege în 2016, a ajuns mai apoi la Torino (Italia) și Agia Napa (Cipru), s-a întors în Belgia la Vise, iar din iulie 2020 a început aventura în România unde a mai jucat pentru Pandurii Târgu Jiu, FC Voluntari și FC Botoșani.

În cele 15 apariții în Superligă și Cupa României din actualul sezon, Martin Remacle a înscris un gol și a oferit două pase decisive.

Comenteaza