Meci complicat pentru U-BT la Pitești. “Studenții” au obținut victoria în prelungiri

Meci complicat pentru U-BT la Pitești. “Studenții” au obținut victoria în prelungiri
| Foto: u-bt.ro

Formația clujeană a avut nevoie de o repriză suplimentară pentru a trece de BCMU Argeș, scor 85-83, în runda secundă a Ligii Naționale.

Oaspeții au început mai bine jocul din Sala Sporturilor Trivale și au controlat partida încă din start. Elevii lui Mihai Silvășan aveau un avantaj de cinci puncte după primul sfert, 20-15. Și în sfertul secund tot clujenii au dominat meciul, iar la pauză, diferența era una confortabilă în favoarea “studenților”, scor 42-32.

Imediat ce echipele au revenit de la cabine, piteștenii au reușit să anuleze avantajul celor de la U-BT, printr-o serie de aruncări de la mare distanță. Și defensiva lui Florin Nini a făcut un meci foarte bun, iar înaintea ultimelor 10 minute, scorul era 63-60 în favoarea gazdelor. Ultimul sfert a fost unul echilibrat, ambele echipe au încercat să obțină victoria, însă scorul final a fost 79-79, iar partida a intrat în prelungiri. Clujenii au avut nervii mai tari și au reușit să se impună, scor 85-83.

Cei mai buni oameni de la U-BT au fost Darko Planinic (16 puncte, 12 recuperări), Kerron Johnson (12 puncte, 6 pase decisive) și Karlo Zganec (13 puncte, 4 recuperări).

”A fost un meci foarte greu, exact cum ne așteptam. Am început bine partida, dar din păcate după pauză ne-am relaxat și nu am rămas puternici împotriva apărării lor. Piteștenii au revenit în joc, au avut șansa lor să câștige partida, iar noi am avut șansa noastră.

Mă bucur că noi am ieșit învingători, a fost o deplasare foarte grea. Ei sunt favoriți la TOP 4, au o echipă foarte experimentată. Nu pot să nu mă bucur de victorie. E greu să câștigi un meci când ai 26 de mingi pierdute, însă noi am reușit acest lucru”, a declarat Mihai Silvășan.

Pentru clujeni urmează debutul în grupele FIBA Europe Cup, pe terenul suedezilor de la Sodertalje Kings. Partida e programată marți, 22 octombrie.

Comenteaza