Meci nebun la Craiova. Nistor și Chipciu au adus trei puncte Universității Cluj

Meci nebun la Craiova. Nistor și Chipciu au adus trei puncte Universității Cluj
| Foto: FC Universitatea Cluj

Cei doi veterani au marcat câte două goluri fiecare pentru succesul cu 4-3 al formației pregătit de Toni Petrea.

Gazdele au încercat încă din start să își impună jocul, în timp ce apărarea clujeană a dat din nou dovadă de fragilitate. Fundașii au fost de multe ori nesiguri și au lăsat spații mari pentru adversari. Totuși, cu trecerea timpului oltenii și-au pierdut din elan, iar "studenții" au avut șansa de a avansa mai des în jumătatea adversă.

Chiar dacă nu au reușit să construiască acțiuni periculoase, elevii lui Toni Petrea s-au bazat pe contraatacuri, dar fără succes. După minute bune de echilibru, tabela s-a modificat. La fel ca în prima etapă, Chipciu și Nistor au combinat pentru reușita Universității, însă cel din urmă s-a aflat la finalizare, învingăndu-l pe Popa cu o execuție superbă din marginea careului (36).

Răspunsul craiovenilor a venit aproape instantaneu, iar coșmarul din sezonul trecut, Aurelian Chițu, a marcat. "Studenții" au fost însă salvați de VAR, reușita fiind anulată pe motiv de offside (44). Repriza s-a încheiat cu un șut bun al lui Filip și cu Universitatea Cluj în avantaj, scor 1-0.

Primele 15 minute din actul secund au fost de coșmar pentru jucătorii lui Toni Petrea. La 10 minute de la reluare, Bahassa a șutat puternic de la distanță direct în transversală, Vătăjelul nu a făcut pasul la offside, iar Chițu a profitat și a restabilit egalitatea cu o lovitură de cap (50). Forcing-ul oltenilor a continuat, iar FC U Craiova a preluat conducerea pe tabelă.

Gorcea a respins în față șutul din unghi al lui Bahassa, iar Chițu a preluat nestingherit și a marcat din nou în poarta Universității (59). Deși "Șepcile roșii" au preluat inițiativa imediat după cel de-al doilea gol încasat, lipsa de idei din ofensivă a fost evidentă. Clujenii nu au reușit să depășească o defensivă ce nu a părut deloc solidă.

În cele din urmă, "studenții" au beneficiat de un penalty, iar Nistor și-a asumat răspunderea și a readus Universitatea Cluj în joc (69). Imediat s-a făcut pasul înapoi, iar oltenii nu au ezitat și au profitat. Bauza a recuperat un balon la centrul terenului și l-a lansat pe Sidibe, care a sprintat prin spatele lui Vătăjelu și a dus scorul la 3-2 (77).

După ce Nistor a marcat de două ori, a venit rândul căpitanului Chipciu să iasă la rampă și să tragă echipa după el. Mijlocașul echipei clujene a combinat bine cu Popa în preajma careului și a surprins cu o execuție bine plasată care a scuturat plasa porții adverse (80). Când meciul părea că se îndreaptă spre o remiză, căpitanul a forțat din nou, a trimis din nou cu stângul și ajutat de o deviere a marcat (87).

Odată reveniți în avantaj, "studenții" au făcut pasul înapoi, au aglomerat defensiva și au așteptat deznodământul. Fluierul de final a venit, iar Universitatea Cluj a învins FC U Craiova 1948, scor 4-3, grație veteranilor Dan Nistor și Alex Chipciu.

Comenteaza