Meciul sezonului pe Cluj Arena. “Șepcile roșii” întâlnesc FCSB în Cupa României

Meciul sezonului pe Cluj Arena. “Șepcile roșii” întâlnesc FCSB în Cupa României
| Foto: Cristian Cosma/fcuniversitateacluj.ro

Universitatea Cluj se pregătește de cel mai complicat meci al sezonului, duelul din optimile Cupei României contra vicecampioanei din ultimele trei ediții ale Ligii 1.

După un start dezastruos de sezon, echipa clujeană încă își caută ritmul și încearcă să iasă din zona fierbinte a clasamentului eșalonului secund. Totuși, “studenții” vor lua o pauză de la lupta din campionat și vor avea parte de un duel complicat în Cupa României. Pe Cluj Arena sosește FCSB, o formație în revenire de formă și care începe ca favorită clară întâlnirea din optimi.

“Studenții” speră la o nouă surpriză în fața roș-albaștrilor, ca și cea din 2004, când Universitatea Cluj s-a impus cu 1-0, prin golul lui Janos Szekely, după o partidă memorabilă disputată pe vechiul “Ion Moina”. De atunci, clujenii s-au mai impus o singură dată în fața formației din capitală, în 2007, scor 2-1, grație golurilor marcate de Nemanja Jovanovic și Dorin Goga. Au mai urmat 13 întâlniri în toate competițiile, toate fiind câștigate de FCSB.

Ultimele două dueluri dintre cele două formații s-au disputat chiar în Cupa României. Mai întâi, în mai 2015, “Șepcile roșii”, tot cu Adrian Falub pe bancă, jucau finala Cupei pe Arena Națională, dar cedau cu 3-0 în fața echipei bucureștene. Câteva luni mai târziu, reeditarea finalei s-a disputat la Cluj, însă tot roș-albaștri au ieșit învingători, scor 1-0.

Echipe probabile:

Universitatea Cluj: Dur-Bozoancă – Inacio, Kay, Crăciun – Takacs, Guedj, Florescu, Taub – Al. Pop, Gavra, Goga

FCSB:  Vlad – Manea, Planic, Cristea, Soiledis – Nedelcu, Filip, Tănase – Moruțan, Hora, Moutinho

Partida dintre Universitatea Cluj și FCSB se va disputa astăzi, de la ora 21:00, pe Cluj Arena.

Comenteaza