Meciul sezonului pentru CFR Cluj. Totul despre fosta campioană a Europei care va juca în Gruia

Meciul sezonului pentru CFR Cluj. Totul despre fosta campioană a Europei care va juca în Gruia
| Foto: facebook.com/CelticFC

Clujenii vor avea parte de un adversar de top în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, scoțienii de la Celtic Glasgow.

După victorii împotriva celor de la Astana și Maccabi Tel Aviv, “feroviarii” se pregătesc de un adevărat duel de foc. În Gruia va sosi fosta campioană a Europei, Celtic, formație cu prezențe constante în grupele cupelor europene. Meciul va fi cu atât mai complicat cu cât britanicii se vor putea baza pe aproape întreg lotul, care e cotat la 67,4 milioane de euro. Prin comparație, formația CFR-ului e evaluată la 24,4 milioane de transfermarkt.com.

Scoțienii sosesc în Gruia după o victorie fără emoții, scor 7-0, în fața St. Johnstone FC. Celtic a preluat deja poziția de lider într-un campionat pe care îl domină cu autoritate de ani buni, în lipsa unui rival de același nivel. Totuși, în Liga Campionilor, elevii lui Neil Lennon au fost obligați să înceapă, ca și CFR Cluj, din primul tur preliminar. Britanicii au profitat de statutul de cap de serie și au obținut patru victorii, din tot atâtea meciuri. Până în turul al treilea preliminar, Celtic le-a eliminat pe FK Sarajevo (Bosnia Herzegovina) și Nomme Kalju (Estonia).

Printre jucătorii importanți din lotul lui Celtic se numără Kieran Tierney, fundaș dorit de Arsenal și Napoli, Scott Sinclair, mijlocaș trecut pe la Chelsea și Manchester City, dar și Olivier Ntcham, fotbalist ce evoluează în naționala de tineret a Franței. Mai mult, veteranii Craig Gordon (36 de ani) și Scott Brown (34 de ani) aduc un plus de experiență unei echipe cu media de vârstă de 24,7 ani.

Pe banca lui Celtic stă nord-irlandezul Neil Lennon, în vârstă de 48 de ani. Tehnicianul se află la al doilea mandat pe banca scoțienilor alături de care și-a început cariera de antrenor în 2009. Chiar dacă este cu trei ani mai tânăr decât Dan Petrescu, nord-irlandezul conduce la capitolul trofee. Lennon a cucerit alături de Celtic patru titluri și două Cupe ale Scoției, în timp ce tehnicianul din Gruia a câștigat trei titluri în România cu Unirea Urziceni și CFR Cluj, o Cupă a Chinei cu Jiangsu Suning și o Supercupă a României cu ASA Târgu Mureș.

Per total, palmaresul celor de la Celtic este incomparabil cu cel al formației din Gruia. Scoțienii au un palmares 50 de titluri, 39 de Cupe și 18 Cupe ale Ligii Scoției. În plus, Celtic a fost campioana Europei în sezonul 1966-1967, când a învins Inter Milano în finala de la Lisabona. CFR Cluj și-a trecut până acum în palmares cinci titluri, patru Cupe și trei Supercupe ale României.

Partida dintre “feroviari” și Celtic se va disputa miercuri, 7 august, de la ora 21:00, pe Stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”.

Comenteaza