Video Meciul sezonului pentru “U” Cluj. Cum arată istoricul confruntărilor cu Dinamo în “Ștefan cel Mare”

Meciul sezonului pentru “U” Cluj. Cum arată istoricul confruntărilor cu Dinamo în “Ștefan cel Mare”
| Foto: FC Universitatea Cluj

Clujenii pornesc ca favoriți la promovare în returul barajului pentru Liga 1, grație rezultatului din meciul tur, 2-0.

Elevii lui Erik Lincar s-au impus în prima manșă a duelului cu Dinamo și au prima șansă la accederea în elita fotbalului românesc. Pe lângă victorie sau remiză, “studenții” au și varianta unui eșec la un singur gol diferență.

Prima întâlnire din Liga 1 (Divizia A) între cele două echipe în care Dinamo a fost gazdă s-a disputat în 1948, iar scorul a fost egal, 2-2. De atunci la București au mai avut loc alte 46 de partide, iar “Câinii roșii” au câștigat 31 dintre acestea, clujenii au învins de 8 ori și 7 jocuri s-au încheiat cu remize, conform romaniansoccer.ro.

În secolul 21, cele două cluburi s-au întâlnit de 6 ori în Liga 1 pe terenul formației din capitală. Palmaresul este de partea lui Dinamo. care a obținut trei victorii, în timp ce “U” Cluj s-a impus o singură dată, iar două meciuri s-au încheiat la egalitate.

Cel mai recent succes al “Șepcilor roșii” în “Ștefan cel Mare” s-a înregistrat în 27 august 2010, atunci când Claudiu Niculescu (2), Valentin Lemnaru și Roberto Delgado înscriau pentru echipa clujeană care se impunea cu 4-3. De remarcat este că pentru Dinamo a înscris Gabriel Torje, fotbalist ce are șanse mari să evolueze și în meciul de duminică.

Rezumatul partidei Dinamo - Universitatea Cluj 3-4: 

Pe de altă parte, în actualul sezon din Liga a 2-a, bilanțul Universității Cluj în meciurile din deplasare arată 6 victorii, 3 egaluri și 5 înfrângeri.

Cea de-a doua manșă a barajului de promovare/menținere în Liga 1, dintre Universitatea Cluj și Dinamo este programată duminică, 29 mai, de la 21:00.

Comenteaza