Meciurile de la Australian Open ar putea fi suspendate. Ce spun organizatorii

Meciurile de la Australian Open ar putea fi suspendate. Ce spun organizatorii

Organizatorii Australian Open, primul turneu de Mare Şlem din acest an, ce va debuta luni, au anunţat, sâmbătă, condițiile în care vor decide suspendarea meciurilor.

Organizatorii Australian Open au anunţat introducerea unui sistem de măsurare a poluării aerului care va antrena suspendarea meciurilor dacă un anumit grad va fi atins, în timp ce Melbourne este afectat de incendiile care fac ravagii în sud-estul Australiei, informează AFP.

Astfel, jocul va fi suspendat dacă totalul de particule fine solide şi lichide din aer atinge 200, respectiv al cincilea grad de pe această scară de măsurare a calităţii aerului.

Al patrulea grad, între 97 şi 200, va conduce la o dezbatere între serviciul medical şi organizatori pentru a şti dacă se poate continua jocul. Arbitrul va putea întrerupe meciul dacă consideră că este oportun.

Aceste reguli se vor aplica la toate meciurile din exterior şi pe terenurile cu acoperiş retractabil, iar la suspendarea unui meci, acesta nu va putea fi reluat decât după închiderea acoperişului.

De asemenea, un meci nu va putea fi întrerupt înainte de disputarea unui număr egal de ghemuri sau la finalul unui tiebreak dacă acesta are loc.

Primul turneu de Mare Şlem din 2020 debutează luni, dar meciurile de calificare au ridicat deja numeroase critici, mai mulţi jucători fiind obligaţi să abandoneze din cauza aerului nerespirabil.

Primul meci al Simonei Halep este programat pentru marți. Sportiva româncă o va întâlni în primul tur pe americanca Jennifer Brady.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza