Petrescu, înaintea meciului cu Rennes: “Noi suntem în urma tuturor din grupe, dacă facem rezultate trebuie felicitați băieții”

Petrescu, înaintea meciului cu Rennes: “Noi suntem în urma tuturor din grupe, dacă facem rezultate trebuie felicitați băieții”

Antrenorul campioanei a vorbit din nou despre diferența de buget între formația sa și celelalte participante din Grupa E a competiției.

CFR Cluj se pregătește de un nou duel european, cea de-a doua partidă cu Rennes, din Europa League. Trupa lui Dan Petrescu vine după un succes categoric în campionat, însă antrenorul e reticent în legătură cu șansele elevilor săi. Tehnicianul a explicat din nou diferența de buget dintre campioana României și formațiile pe care le-au întâlnit elevii săi.

Dan Petrescu a prefațat jocul împotriva celor de la Rennes. “Dacă vom învinge vom avea același șanse. Noi jucăm apoi cu Lazio, unde trebuie să câștigăm și avem apoi un meci cu Celtic, care pierde greu. E posibil să jaoce și Butean și Susic, e posibil să nu joace niciunul. Noi suntem în urmă cu 40 de milioane de euro de fiecare echipă cu care jucăm. Raphinha a costat cât bugetul nostru pe două sezoane. Bugetul vorbește în fotbal, restul e vrajeală.

Noi suntem în urma tuturor din grupe, dacă facem rezultate trebuie felicitați băieții. Noi plecăm cu a patra șansă în grupă. Cu toate echipele cu care am jucat în Europa am plecat cu a doua șansă pentru că am avut bugetul mai mic. După meciul tur cu Rennes și eu am fost supărat pe echipă. După ce am văzut Chelsea-Ajax nu mai sunt supărat. Ajax în opt oameni era mai bună decât Chelsea.

Sunt convins că fanii noștri vor fi altături de noi. Dacă o echipă din România joacă în cupele europene, Dan Petrescu ține cu echipa din România, restul nu știu ce fac. Ei aveau o perioadă foarte lungă fără victorie. A fost presiune maximă pe jucători și antrenori, iar spiritul a fost fantastic. E clar că moralul lor este foarte bun. Faptul că nu au jucat poate fi uneori un avantaj, alteori un dezavantaj. Ei au mulți jucători foarte tineri, deci pregătirea fizică nu e o problemă”, a declarat antrenorul.

La rândul său, Billel Omrani a vorbit despre duelul cu conaționalii săi. “Mi-a facut plăcere să îi reîntâlnesc pe Mendy și Morel, sunt jucători foarte buni. Ei sunt obligați să câștige pentru a rămâne în competiție, vor veni cu gândul la victorie, dar noi trebuie să facem totul pentru a câștiga. Noi jucăm pentru cele trei puncte și vom încerca să dăm totul și vom vedea apoi care sunt șansele de calificare.

 Îi îndemn pe suporteri să vină la meci și să ne susțină. Știu că vor veni mulți suporteri din Franța și trebuie să ne ajute fanii noștri. Am o dorință și mai mare de a câștiga, doresc să le arăt francezilor că liga din România este una bună. Este o echipă foarte bună, iar despre slăbiciuni nu doresc să vorbesc”, a spus atacantul.

Partida dintre CFR Cluj și Rennes, din Grupa E a Europa League se va disputa mâine, de la ora 19:55, pe arena din Gruia.

 

Comenteaza