Mesajul lui Dan Petrescu pentru noile achiziții: “Una e să joci la Mediaș și alta e să joci la CFR”

Mesajul lui Dan Petrescu pentru noile achiziții: “Una e să joci la Mediaș și alta e să joci la CFR”
| Foto: foto facebook.com/cfr1907

Antrenorul “feroviarilor” e mulțumit cu transferurile reușite de formația sa, însă admite faptul că lotul suferă la campitolul jucătorii U21.

După al doilea titlu consecutiv în Liga 1, CFR Cluj are un nou obiectiv, calificarea în grupele cupelor europene. Cu un buget minim, campionii își doresc să depășească performanța de anul trecut, când au ajuns doar până în play-off-ul Europa League. Astfel, formația din Gruia a realizat deja cinci transferuri, Cosmin Vâtcă, Mateo Susic, Andrei Burcă, Luis Aurelio și Mario Rondon. Totuși, “feroviarii” au nevoie de întâriri și la nivelul jucătorilor U21, acolo unde Costache pare singura soluție în acest moment.

Dan Petrescu a vorbit despre noile achiziții ale campioanei. “Așa cum am promis am revenit până la urmă, chiar dacă au fost câteva tentații. Ținând cont de faptul că nu putem plăti sume mari pe jucători, e greu să găsești fotbaliști buni, care să fi jucat. Eu cred că am ales destul de bine și sper că jucătorii pe care i-am ales vor confirma, pentru că una e să joci la Mediaș și alta e să joci la CFR.

Susic a mai fost la CFR și a jucat bine, iar în Moldova era căpitan de echipă. E un jucător care știe clubul, un profesionist și a fost încântat să se întoarcă. A trebuit să alegem între el și Tiago Lopes, dar el a cerut mult prea mulți bani.

Burcă e un fundaș care mi-a plăcut foarte mult, l-am remarcat încă de anul trecut. Când am auzit că e destul de ieftin și își dorește să vină aici am profitat, pentru că avem ceva probleme în zona fundașilor centrali. Vinicius are și el o vârstă, situația lui Boli este incertă, iar Lang a reziliat contractul. Este posibil să mai aducem un fundaș central”, a spus Petrescu.

Antrenorul campioanei a recunoscut că formația sa are nevoie de mai mulți jucători tineri. “La jucătorii sub 21 de ani suferim foarte mult. FCSB, Viitorul și Craiova au multe soluții, fotbaliști care au jucat deja. Din păcate la noi, în afară de Costache, nu avem nicio soluție viabilă care poate să ne ajute acum și să fim siguri că va reuși. Sunt foarte mulți jucători U21 care au jucat, dar nu sunt nici liberi nici ieftini. Cred că cea mai mare greșeală a fost când nu am reușit să semnăm cu Olaru la timp”, a declarat tehnicianul.

 

 

Comenteaza