Falub, înaintea meciului cu Metaloglobus: “Locul din clasament nu ne dă posibilitatea să ne gândim la promovare”

Falub, înaintea meciului cu Metaloglobus: “Locul din clasament nu ne dă posibilitatea să ne gândim la promovare”
| Foto: Cristian Cosma / fcuniversitateacluj.ro

Antrenorul Universității Cluj a vorbit din nou despre faptul că formația sa se află într-o etapă de construcție, iar sezonul viitor va ataca locurile care permit accederea în Liga 1.

După două remize în primele două jocuri din 2020, “Șepcile roșii” se întorc în fața propriilor suporteri pentru meciul cu Metaloglobus. Trupa din capital se află în prima jumătate a clasamentului și are avantajul moral al victoriei din tur. Cu toate acestea, Adrian Falub nu concepe un alt rezultat în afara unui succes, dar susține că cele trei puncte nu vor crește șansele la promovare ale echipei sale.

Antrenorul Universității Cluj a prefațat partida cu Metaloglobus. “Cred că jucătorii sunt pregătiți. Vom vedea mâine, important pentru noi e să câștigăm. Noi ne-am obișnuit cu deciziile împotriva noastră, trebuie să trecem peste toate și trebuie să învingem. Am început un drum în care trebuie să construim o echipă, iar finalitatea să fie promovarea anul viitor. Și la Buzău am introdus trei jucători U20 pentru a vedea pe cine ne bazăm anul viitor. Locul din clasament nu ne dă posibilitatea să ne gândim la promovare.

Cu două victorii în acest an am fi fost aproape de baraj, dar asta nu schimba obiectivul. Lumea trebuie să înțeleagă că asta e realitatea. Promovarea din acest an a fost compromisă în primele etape. Toate meciurile sunt echilibrate, în afară de UTA, care se află într-un marș triumfal. Noi trebuie să câștigăm și vom vedea unde vom fi. Construim o echipă și anul viitor vom promova”, a declarat Falub.

Tehnicianul a vorbit și despre nesiguranța arătată de goalkeeperii săi în primele meciuri. “Am luat gol la primul șut pe spațiul porții și la meciul cu FC Argeș și la cel de la Buzău. Am discutat cu antrenorul cu portarii și trebuie să facem ceva pentru că luăm goluri foarte ușor. Mureșan e o pierdere mare, Goga are o lovitură la coaste, s-ar putea să fie fisură. Vom vedea dacă putem să îi folosim, e dificil fără ei”, a explicat Adrian Falub.

La rândul său, Cristian Gavra a discutat despre jocul împotriva formației din capitală. “Am avut un meci destul de greu la Buzău, dar am arătat încă o dată că putem reveni, chiar și de la 2-0. Ne-am antrenat bine și sper să vină și victoria acum. Nu mai are rost să ne uităm în urmă, avem acum un meci important, sper să luăm cele trei puncte și să o ținem doar în victorii. Nu mă așteptam să fie atât de strâns campionatul, dar luptăm până la capăt.

Nu avem cum să avem un moral bun după atâtea remize, dar mereu am revenit când am fost conduși. Trebuie să începem meciurile bine, să conducem noi și sunt convins că vom câștiga. E un avantaj când jucăm acasă, vom fi în fața fanilor noștri și trebuie să le dăruim victoria. UTA e clar favorită la promovare, în rest nu se știe nimic. Atâta timp cât sunt șanse, noi vom crede”, a precizat atacantul.

Partida dintre Universitatea Cluj și Metaloglobus se va disputa sâmbătă, de la ora 14:00, pe Cluj Arena.

Comenteaza