Mesajul lui Mihai Silvășan după debutul cu victorie în BCL: “Ne bucurăm că suntem aici și ne dorim să ne calificăm mai departe”

Mesajul lui Mihai Silvășan după debutul cu victorie în BCL: “Ne bucurăm că suntem aici și ne dorim să ne calificăm mai departe”
| Foto: championsleague.basketball

U-BT Cluj-Napoca a reușit să învingă Darussafaka, scor 66-60, la debutul “studenților” în grupele competiției continentale.

Formația clujeană a început cu dreptul aventura în grupele Basketball Champions League. U-BT a învins la o diferență de șase puncte Darussafaka, formație care în trecutul nu prea îndepărtat a evoluat chiar și în Euroligă.

La finalul partidei, Mihai Silvășan a vorbit despre evoluția elevilor săi și și-a lăudat echipa pentru efortul defensive și pentru jocul împotriva turcilor.

“A fost un joc încâlcit din toate punctele de vedere. În primul sfert am avut 9 mingi pierdute. Parcă am jucat cu frâna de mână trasă. Pe parcurs ne-am revenit puțin și ne-am luptat mult mai bine. Am avut faze reușite în atac. Apărarea a făcut diferența, ne-am luptat foarte mult.

Am învins această echipă la recuperări, ceea ce nu este puțin lucru. Ei sunt una dintre echipele puternice din Turcia. Țin să îl felicit pe Giordan Watson, el vine după un singur antrenament împreună cu echipa. Nu a mai jucat un meci oficial din luna iunie și nici nu s-a mai antrenat din acea perioadă, decât individual. Ne-a dat 15 minute bune și ne-a ajutat să învingem. A arătat caracter și ne-a ajutat mult.

Eu nu o să caractez acest rezultat drept istoric. Ne bucurăm că suntem aici și ne dorim să ne calificăm mai departe. Dacă ne mulțumim cu o singură victorie, nu vom reuși să mergem mai departe. Ne bucurăm de baschetul din Champions League și cred că am demonstrat că avem un cuvânt de spus în competiție”, a declarat antrenorul la finalul jocului.

“A fost un meci important, mai ales că ne-au lipsit unii jucători. Am decis să fim cât se poate de uniți și să facem ca apărarea să devină punctul nostru forte. Știam care este obiectivul nostru, eu mi-am dorit din start să joc în Champions League.

Suntem o echipă în adevăratul sens al cuvântului, fiecare are rolul lui. Întotdeauna ne dorim să câștigăm, nu ne pasă de statistici. Odată ce îi vom avea recuperați pe toți jucătorii, cerul va fi limita pentru noi. Există mult potențial. Ne lipsesc aproape jumătate din jucători, însă nu căutăm scuze. Vrem tot timpul victorii”, a spus și Elijah Stewart, cel care a înscris 18 puncte și a totalizat 6 recuperări.

Comenteaza