Mesajul lui Rareș Uță, noua achiziție de la U-BT: “Vreau să câștigăm tot ce se poate în România”

Mesajul lui Rareș Uță, noua achiziție de la U-BT: “Vreau să câștigăm tot ce se poate în România”
| Foto: facebook.com/UBTCluj

Tânărul baschetbalist se declară încântat de întoarcere în țară, după ce a evoluat atât la juniori, cât și la seniori în Spania.

După un nou sezon în care a încheiat parcursul în Liga Națională pe locul al treilea, U-BT a recurs la schimbări importante. Clujenii l-au numit pe banca tehnică pe Dusko Vujosevic, unul dintre cei mai importanți antrenori de pe continent. În plus, “studenții” și-au îmbunătățit lotul cu mai mulți baschetbaliști cu experiență în cele mai puternice campionate din Europa. Chiar dacă este cel mai tânăr dintre ei, Rareș Uță a bifat prezențe atât în prima ligă din Spania, cât și în Euroligă.

Bascehtbalistul a vorbit despre negocierile cu formația clujeană. “Am analizat împreună cu familia și cu agentul meu toate opțiunile disponibile, iar Clujul părea de departe cea mai bună variantă. Mi-a fost simplu să îmi dau seama de nivelul de profesionalism al echipei. În plus, are o istorie bogată și va fi condusă de un antrenor pe măsură. Simt că pot să progresez la U-Banca Transilvania atât ca persoană, cât și ca jucător

Am jucat împotriva Clujului la juniori și am fost la curent cu ce se întâmplă aici. Am prieteni jucători sau antrenori și am putut să îi întreb despre echipă. M-am informat înainte să vin și toată lumea mi-a spus că U-Banca Transilvania este cea mai bună variantă, dacă îmi doresc să mă întorc în România. Când am primit oferta, nu am stat pe gânduri și am semnat”, a spus pivotul pentru site-ul oficial al echipei.

Uță a dezvăluit care sunt obiectivele sale, dar și ale formației. “E clar că vreau să câștigăm tot ce se poate în România și să bifăm un parcurs lung în FIBA Europe Cup. De asemenea, vreau să progresez atât ca persoană, cât și ca jucător. Sunt convins că am ajuns în locul potrivit”, a declarat jucătorul.

Baschetbalistul a avut și un mesaj pentru suporteri. “Îi cunosc pe fani, i-am remarcat în numeroase filmulețe postate pe internet. Din păcate, nu am reușit să văd niciun meci ca spectator în sală. De abia aștept să îi întâlnesc și să jucăm prima partidă”, a precizat Rareș Uță.

În vârstă de 21, pivotul măsoară 2,12 m și a evoluat până acum doar în Spania, la formații precum Malaga, CB Clinicas, Rincon Malaga, Coviran Granada, CB Valladolid și Zornotzka Saskibaloi Taldea. În afara lui Rareș Uță, U-BT i-a mai transferat în acest sezon pe Brandyn Curry, Karlo Zganec și Artis Ate și Patrick Richard. 

Comenteaza