Mesajul lui Sabău după revenirea la "U": "E o răspundere mai mare de această dată, sunt alte așteptări"

Mesajul lui Sabău după revenirea la "U": "E o răspundere mai mare de această dată, sunt alte așteptări"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Antrenorul în vârstă de 55 de ani a revenit pe banca tehnică a "studenților" la doar trei luni după ce renunțase la postul său.

În 30 mai, la aproape o săptâmână după finala Cupei României pierdută de Universitatea Cluj la loviturile de departajare, Ioan Ovidiu Sabău își anunța retragere din funcția de antrenor al "Șepcilor roșii".

Între timp, Toni Petrea a preluat poziția sa, însă rezultatele și evoluția echipei au fost mult sub așteptări, iar conducerea clubului clujean a apelat din nou la Sabău. Surprinzător, tehnicianul a acceptat rapid revenirea și a motivat decizia.

Chiar dacă știe că responsabilitatea sa e mai mare de această dată, antrenorul crede că poate șterge impresia lăsată de "studenți" în primele etape ale sezonului și pregătește un plan pe termen lung.

"În ianuarie am preluat echipa după o perioadă destul de lungă. Mulți au fost cei care m-au încurajat să revin, dar și mai mulți au fost cei care nu credeau. Unii au fost chiar critici. Cu mici excepții lucrurile au mers foarte bine, am avut o colaborare bună cu jucătorii, cu cei din conducere.

Chiar i-am mulțumit lui Radu Constantea pentru riscurile pe care și le-a asumat. A fost o provocare foarte mare. Mi-a fost foarte greu să iau decizia de a renunța, dar cred că așa era corect față de mine și față de club. Au fost câteva luni de pauză și pot să spun că lucrurile stau acum diferit.

Am motivație, starea de spirit de care am nevoie pentru a reintra în această meserie. Am un lot pe care îl cunosc bine, emoțiile sunt la fel, dar simt că aș putea face o treabă bună și pot mulțumi publicul. De această dată sunt mai mulți încrezători în posibilitățile mele și sper să nu îi dezamăgesc. E o răspundere mai mare de această dată, sunt alte așteptări.

Negocierile au durat 10 minute, au fost foarte scurte. Vreau să identific problemele, să vedem de ce s-a ajuns în această situație. Mi se pare că noii jucători au calitate. Trebuie să lucrăm, nu cred că responsabilii principali sunt fundași.

Poate e și vorba de concentrare. Vom vedea la antrenament și la meciuri dacă suntem cu adevărat puternici. Sper să îi aduc din nou la acea stare emoțională de grup, de familie. Am mare încredere în ei, îi cunosc foarte bine.

Am văzut acea sumă despre care s-a vorbit. Nici măcar nu sunt pe aproape. Poate dacă ne-am califica în grupele Champions League", a declarat vechiul și noul antrenor al Universității Cluj.

Primul meci pentru Ioan Ovidiu Sabău după revenirea pe banca tehnică va fi împotriva celor de la Hermannstadt, luni, de la 18:30.

Comenteaza