Mesajul lui Sabău înainte de duelul cu CS U Craiova: "E foarte important să avem curaj"

Mesajul lui Sabău înainte de duelul cu CS U Craiova: "E foarte important să avem curaj"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Antrenorul Universității Cluj consideră că elevii săi se pot lupta de la egal la egal cu orice formație din Superligă.

Victoria de la Arad le-a adus un plus de moral "studenților", care se pregătesc de o serie de meciuri complicate. Primul adversar e CS U Craiova, iar Ioan Ovidiu Sabău a prefațat întâlnirea cu trupa din Oltenia.

Tehnicianul crede în șansa echipei sale și e de părere că jucătorii săi ar putea face față oricărui adversar, dacă își vor îmbunătăți forța psihică în perioada următoare.

"Ca de obicei, ne așteaptă un meci important. Vom avea un adversar cu jucători care au calitate individuală. Dacă sunt lăsați pot face diferența, mă refer la Mitriță, Bancu, Ivan. Analizând adversarul am văzut calitățile, cum vor juca, dar e important ca noi să jucăm la nivelul nostru. Și noi avem calitate și e foarte important să avem curaj.

Nu trebuie să ne fie teamă, să nu fim timizi. Jucătorii noștri au personalitate, au jucat la cel mai înalt nivel și cred că trebuie să ne considerăm o echipă importantă, care poate juca de la egal la egal cu oricine. Ei sunt o echipă bună de contraatac, o echipă care are ca obiectiv câștigarea campionatului.

Mă aștept la un meci în care noi trebuie să arătăm bine ca să îi punem în dificultate. Nu vreau să văd jucători frioși. Dacă îți lipsește curajul e greu să obții rezultate. Vreau să văd echipa așa cum am văzut-o la Arad. La analiză i-am lăsat pe cei care au jucat la Craiova să vorbească mai mult. Noi, staff-ul, am studiat adversarul, dar ei cunosc jocul, mentalitatea, strategia.

Mă bucur că a revenit la antrenamente Alex Chipciu, cred că s-a recuperat undeva la 60-70%. La fel și Dan Nistor este recuperat. Noi știm că avem jucători foarte foarte buni, dar ne lipsește jocul de echipă. Încă trebuie să găsim soluții. Cu aceste greutăți am reușit să câștigăm la Arad, deci se poate. Cred că după încă două jocuri vor ajunge toți la un ritm bun și noi vom arăta bine ca echipă", a declarat antrenorul.

Partida dintre Universitatea Cluj și CS U Craiova e programată sâmbătă, 23 septembrie, de la 21:30. 

Comenteaza