Metode inedite de antrenament pentru handbalistele de la „U". Clubul a apelat la master traineri VIDEO

Metode inedite de antrenament pentru handbalistele de la „U
Jucătoarele de la "U" Alexandrion se antrenează din greu pentru noul sezon al Ligii Naționale de Handbal Feminin, care va începe pe 11 septembrie cu o deplasare la Râmnicu Vâlcea.

După cantonamentul de la malul mării, di staţiunea Venus, fetele antrenate de Carmen Amariei s-au întors la Cluj, unde continuă pregătirile. Staff-ul tehnic al Universității a implementat un nou sistem de antrenament şi a apelat, în premieră, la serviciile a doi master trainer-i.

„Încercăm să aducem ceva nou în pregătirea fizică a fetelor, să reducem din monotonia ședințelor de antrenament și de aceea am chemat doi antrenori personali. Vineri a fost primul antrenament la nivel local și suntem mulțumiți de cum au lucrat cu fetele, dar și de felul în care au reacționat ele la această metodă de pregătire", a explicat directorul sportiv al „U" Alexandrion, Cosmin Sălăjan.

Alex Miu și Tiberiu Baita sunt antrenori specializați pe mai multe tipuri de pregătire fizică, iar antrenamentul de vineri a reprezentat o experiență nouă pentru amândoi. Alex Miu a stat de vorbă cu ZIUA de CLUJ despre această colaborare inedită pentru sportul românesc.

„Este mult de muncă aici. Fetele mi s-au părut destul de obosite. Au şi fost într-un cantonament. Dar cred că suntem pe drumul cel bun. De astăzi și până sâmbătă, voi coordona fiecare ședință de pregătire a echipei. Vor fi două antrenamente pe zi și, la final, o să vedem unde putem ajunge", a spus Alex Miu.

Trainer-ul a povestit cum s-a ajuns la această colaborare. „Eu lucrez cu grupuri în particular, inclusiv cu copii. De asemenea, formez antrenori și Carmen (Amariei - n.n.) a participat la unul din cursurile mele. Ea mi-a lansat invitația de a veni la Cluj și am acceptat. Eu lucrez în Timișoara, dar, cât timp mă voi afla aici, voi face tot ce îmi stă în putință pentru a ajuta echipa. Este prima dată când lucrez cu un club sportiv, deci o experiență nouă pentru mine", a spus Alex Miu.

Handbalistele vor avea parte de antrenamente personalizate. „E un antrenament funcțional, ne axăm pe mai multe aspecte. Evaluăm calitățile fiecărei handbaliste, punem accent pe deplasările laterale, înainte, înapoi. Practic, încercăm să diversificăm procesul de pregătire. Astăzi voi avea doar un antrenament, pentru că abia am ajuns de la Timișoara. Timpul este destul de scurt, dar așteptăm să vedem rezultatele", a precizat master trainer-ul timișorean.

Fetele de la "U" se vor antrena sub comanda celor doi antrenori până sâmbătă, cu scopul de a atinge o formă fizică bună, care să le permită să atingă obiectivele stabilite pentru noua stagiune.

Comenteaza