Miercuri are loc tragerea la sorți a play-off-ului Cupei României. Ce adversari ar putea întâlni "U" Cluj

Miercuri are loc tragerea la sorți a play-off-ului Cupei României. Ce adversari ar putea întâlni "U" Cluj
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Toni Petrea a fost repartizată în Urna A, alături de alte formații din Superligă.

După ce s-au disputat primele trei tururi între formațiile din eșaloanele inferioare, faza play-off-ului din Cupa României aduce în luptă și echipele din prima ligă. Formatul va fi același ca în ediția precedentă și prevede ca în faza play-off-ului să participe 32 de echipe, dintre care 24 de echipe calificate din turul anterior şi 8 echipe din Liga 1.

Cele 8 echipe din primul eşalon sunt cele patru echipe clasate pe locurile 3-6 la finalul play-out-ului ediţiei anterioare de campionat, alături de cele două câştigătoare ale barajului de menţinere-promovare în Liga 1 şi cele două nou-promovate direct în actuala ediţie de campionat.

Așdar urnele pentru play-off-ul Cupei României arată astfel:

URNA A:

FC Voluntari, FC Universitatea Cluj, FC Botoșani, AFC Hermannstadt, Oțelul Galați, Politehnica Iași, UTA Arad, Dinamo 1948.

URNA B:

FC Metaloglobus București, SCM Zalău, FC Bihor Oradea, Progresul Pecica, Unirea Dej, CSC Dumbrăvița, Phoenix Buziaș, Viitorul Șimian, CSM Deva, Corvinul 1921 Hunedoara, CSC 1599 Șelimbăr, CSM Alexandria, Chindia Târgoviște, CS Tunari, Concordia Chiajna, CSA Steaua, Viitorul Ianca, Gloria Buzău, ACS FC Bacău, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, Ceahlăul Piatra Neamț, Unirea Slobozia, Campionii FC Argeș, CS Mioveni.

Se grupează echipele din urna A cu echipe din urna B (8 jocuri) şi, în continuare, cele 16 echipe rămase în urna B se grupează între ele (8 jocuri).

Jocurile din cadrul play-off-ului Cupei României, ediția 2023-2024, sunt programate în 30 august. Excepția pot face meciurile televizate, programul urmând a fi stabilit și comunicat ulterior pe site-ul FRF.

În sezonul trecut, Universitatea Cluj a început în aceeași fază a competiției cu o victorie în fața celor de la Concordia Chiajna. Au urmat apoi două remize în grupe, cu CFR Cluj și Rapid, dar și un succes cu CSM Alexandria. În sferturile de finală, "studenții" au învins Hermannstadt, în semifinale UTA și au pierdut trofeul la loviturile de departajare contra celor de la Sepsi OSK. 

Comenteaza