Mihai Georgescu cere reînfiinţarea campionatului de tineret-speranţe

Mihai Georgescu cere reînfiinţarea campionatului de tineret-speranţe
Cunoscutul antrenor Mihai Georgescu, cel care i-a promovat în fotbalul mare pe Raţ, Jean Barbu, Maxim, Răduţ sau Chiricheş, militează pentru reînfiinţarea campionatului naţional de tineret-speranţe, care să asigure jucătorilor tineri între 18 şi 21 de ani trecerea de la juniorat spre echipele mari.

Georgescu crede că, în acest fel, nu se vor pierde multe talente.

“Toate ţările dezvoltate fotbalistic au ori un sistem competiţional rezervat tineretului ori obligativitatea echipelor de a avea echipe secunde în ligile a doua sau a treia. Obligativitate. La noi este libertate. Culegem roadele ultimilor 20 de ani de neglijare totală a acestei activităţi”, spune Georgescu.

Reputatul antrenor e de părere că principala cauză pentru care România nu mai are rezultate la nivel de echipă naţională este promovarea extrem de mică a jucătorilor tineri autohtoni,  în circuitul performanţei.

“Evident că nu mai au răbdare. Sunt în Cluj din 2004. În 10 ani, clubul CFR Cluj a crescut un singur jucător, pe Negruţ. Pe Buş l-a dat la Corona, pe Roşu la Chiajna. În 10 ani n-a promovat nimic. În schimb, a luat peste 300 de jucători străini. E foarte important ca la un moment dat o echipă să fie iubită cu adevărat, de ea să se ataşeze fanul echipei. Mai completezi cu unu, doi, trei jucători, restul grupului rămâne omogen şi reprezintă clubul respectiv. În felul acesta se realizează o unitate sufletească între fanul clubului şi club şi jucător. Ce dragoste are Mendy faţă de “U” Cluj sau nu ştiu ce jucător, ce sentimente? El un singur sentiment are: casieria, banul. Sunt mercenari”, e de părere Mihai Georgescu.

 

Viitorul, trimis în finala mică de "U"

Anul acesta, echipa FC Viitorul Mihai Georgescu Cluj s-a calificat în finala mică a campionatului naţional de juniori B, de 16-17 ani, în care va întâlni Viitorul lui Gică Hagi. Formaţia lui Mihai Georgescu ar fi jucat finala dacă nu pierdea, la lovituri de departajare, partida cu Universitatea Cluj.Pentru titlul de campioană, la această categorie de vârstă, se vor înfrunta CSU Craiova şi Dinamo. Finalele se vor disputa pe data de 14 iunie, la baza sportivă Mogoşoaia.

 

Comenteaza