Mihai Măciucă a oferit primele impresii după transferul la U-BT. Cine l-a convins să semneze

Mihai Măciucă a oferit primele impresii după transferul la U-BT. Cine l-a convins să semneze
| Foto: u-bt.basketball

Internaționalul român în vârstă de 23 de ani s-a alăturat campioanei înaintea noului sezon și s-a antrenat deja alături de noii săi colegi.

După experiențe la CSM Galați și FC Argeș Pitești, Mihai Măciucă a fost transferat de U-BT Cluj-Napoca. Tânărul baschetbalist s-a autocaracterizat într-o declarație oferită site-ului campioanei României și a dezvăluit că noii săi colegi, Patrick Richard și Emi Cățe l-au convins să se alăture "studenților".

"Primele zile au trecut repede, nici nu mi-am dat seama că s-a încheiat prima săptămână. Am început procesul de adaptare, e totuși un pas important în cariera mea de jucător. Tot ce se întâmplă aici, organizația și staff-ul, îmi ușurează procesul de acomodare. E plăcut și simplu în același timp.

Îmi place mentalitatea de învingător. Eram obișnuit cu această mentalitate de la juniori, câștigând șase campionate la rând. Vreau să pun o medalie de aur la gât și la seniori. Îmi doresc să ajut cât de mult echipa.

Cum am spus, trec printr-un proces de acomodare, dar toată lumea mă ajută, începând cu coach Silvă și continuând cu Pat, care mi-a fost coleg la națională. La fel și Emi mă sprijină. Sper să am un rol important și să ajut cât de mult posibil.

Am rămas surprins că totul e la fel cum mi-au povestit ei. A contat ce mi-au spus ei în luarea deciziei de a veni aici. Totul constă în mentalitate și muncă. Oricât talent ai avea, munca nu trădează. Tinerii ar trebui să vadă regulile ca o portiță și să profite la maximum. Spre exemplu, eu încerc să ies din zona de confort. Acesta e un alt factor care a ajutat la dezvoltarea mea.

Mereu încerc să citesc faza cum trebuie, să iau decizia cea mai bună. Întotdeauna am fost critic cu mine și asta m-a ajutat de cele mai multe ori. Am găsit puterea de a mă autodepăși, însă nimic nu e posibil fără muncă. De abia aștept să pășesc pe teren, să vă întâlnesc! Am văzut că la Cluj sunt cei mai buni fani din România și sunt sigur că vom trăi clipe speciale împreună!", a spus noul baschetbalist al campioanei României.

În stagiunea precedentă, în tricoul celor de la FC Argeș Pitești, Mihai Măciucă a avut medii de 8.8 puncte, 2.4 recuperări și 1.4 pase decisive, cu un indice al eficienței de 6.6.

Comenteaza