Mihai Silvășan a dezvăluit cum a reușit U-BT să câștige din nou în Basketball Champions League: ”Am fost puternici din punct de vedere mental”

Mihai Silvășan a dezvăluit cum a reușit U-BT să câștige din nou în Basketball Champions League: ”Am fost puternici din punct de vedere mental”
| Foto: championsleague.basketball

Formația clujeană a obținut cea de-a patra victorie în Grupa G a competiției continentale, scor 104-94, în fața italienilor de la Happy Casa Brindisi.

U-BT Cluj-Napoca impresionează în actualul sezon din Basketball Champions League. Veniți din calificări, “studenții” au pierdut un singur meci în grupă și, grație ultimului succes, și-au asigurat locul secund. Deși jocul împotriva italienilor de la Happy Casa Brindisi nu a fost lipsit de emoții, elevii lui Mihai Silvășan au reușit să se impună, iar antrenorul a dezvăluit unde s-a făcut diferența între cele două formații.

“A fost un meci greu, cu siguranță. Știam că Brindisi își joacă ultima șansă pentru un loc bun în grupă. Știam că au patru înfrângeri consecutive și că erau hotărâți să câștige. Au avut o seară remarcabilă din punct de vedere ofensiv.

Au înscris 15 coșuri de trei puncte, cu un procentaj de 55%. Practic majoritatea aruncărilor au intrat în coș. Am fost puternici din punct de vedere mental și am încercat să găsim în permanență soluții. Nu am intrat în panică atunci când s-au apropiat la două sau la trei puncte.

Am arătat caracter, ne-am luptat și am recuperat mai multe mingi. La final, nu am avut presiunea meciului, conduceam deja cu o diferență considerabilă. Eu cred că este o victorie importantă din punct de vedere al prezenței fanilor în sală. Mă bucur că s-a putut juca, le-am simțit prezența. Sunt un public minunat și știu să ne împingă de la spate.

În ceea ce privește clasamentul grupei, dacă vom câștiga în Turcia nu mai jucăm niciun play-off. Suntem cu calificarea pe masă, este un lucru extraordinar, dar nu ne vom opri aici. Ne concentrăm pentru meciul cu Piteștiul de sâmbătă, care va fi unul complicat. Apoi ne vom concentra pe partida din Turcia”, a spus antrenorul formației clujene.

”Am întâlnit o echipă foarte bună, talentată. Au un lot valoros și am vrut să ne protejăm propriul teren. Ne-am propus să fim disciplinați și să punem în practică aspectele la care am muncit întreaga săptămână. Am avut încredere în noi, știam că meciul va avea suișuri și coborâșuri.

Ne-am bazat unul pe celălalt în momentele dificile și am ieșit învingători. Sunt mândru de echipa mea. Până acum, această aventură este ca un maraton. Oricât am fi de mândri, ne vom întoarce la muncă la fel de serioși. Le mulțumim fanilor, care ne-au dat multă energie și au fost alături de noi”, a declarat și Brandon Brown, autor al unui double-double, cu 17 puncte și 10 pase decisive.

Comenteaza