Mihai Silvășan a identificat cauza eșecului de la Oradea: "Nu am jucat un baschet foarte bun pe faza de atac"

Mihai Silvășan a identificat cauza eșecului de la Oradea: "Nu am jucat un baschet foarte bun pe faza de atac"
| Foto: u-bt.basketball

U-BT Cluj-Napoca a pierdut primul meci al finalei Ligii Naționale, scor 79-73, pe terenul rivalei din Bihor.

"Studenții" au început cu stângul seria cu CSM Oradea, iar Mihai Silvășan a identificat cauzele care au dus la înfrângere. Antrenorul echipei clujene a recunoscut că evoluția elevilor săi în ofensivă a fost una modestă, însă crede că jucătorii vor avea o performanță mai bună în următoarele meciuri ale finalei.

"A fost un meci disputat, așa cum ar trebui să fie orice finală de campionat național. Din punctul nostru de vedere, nu am jucat un baschet foarte bun pe faza de atac. Dorința a existat și apărarea noastră și-a făcut treaba în cele mai multe momente.

În schimb, procentajele noastre, mai ales la linia de libere, au fost slabe. Atunci când marchezi doar 41% din libere, e extrem de greu să câștigi un meci. Aceasta a fost istoria primului meci, finala va fi lungă.

Trebuie să luăm fiecare confruntare în parte și să facem ajustările necesare pentru a da totul peste două zile. Când dai 10 libere din 24 și pierzi la 6 puncte meciul, atunci te gândești că un astfel de procentaj nu te-a ajutat. Jucătorii sunt oameni, trebuie să facem tot ce ține de noi pentru a fi mai buni data viitoare", a declarat antrenorul.

Cel de-al doilea meci la finalei Ligii Naționale se va disputa marți, 16 mai, de la 18:00.

Comenteaza