Mihai Silvășan a stabilit deja strategia pentru noul sezon: "Trebuie să fim într-o formă cât mai bună la primele meciuri oficiale"

Mihai Silvășan a stabilit deja strategia pentru noul sezon: "Trebuie să fim într-o formă cât mai bună la primele meciuri oficiale"
| Foto: U-BT

U-BT Cluj-Napoca va relua antrenamentele în 14 august și va disputa 5 partide de pregătire înainte de începutul noii stagiuni competiționale.

Campioana României se pregătește pentru sezonul următor, care va începe în aproximativ o lună. Mihai Silvășan nu e mulțumit de data la care se va disputa primul joc oficial, însă își dorește ca elevii săi să fie cât mai bine pregătiți la acel moment.

"Vom începe pe 14 august cu vizite medicale și apoi, treptat, vom intra în antrenamente. La reunire vom avea majoritatea jucătorilor, mai puțin Marek Mejeris, care probabil va prinde un loc în naționala Letoniei care participă la Campionatul Mondial și Karel Guzman, care va fi la lotul național al Cubei. El va reveni în 24 august și va fi prezent pentru jocurile de pregătire.

Vom fi în Cluj primele două săptămâni, vom încerca să integrăm noii jucători. Urmează 5 meciuri amicale și apoi primul joc oficial, în 15 septembrie. Probabil vom intra în Cartea Recordurilor cu cel mai rapid meci într-o ligă din Europa.

A fost greu să găsim amicale, ținând cont de acest program. Începem cu un meci de foc, împotriva celor de la Oradea, care ne-au fost adversari atât în finala campionatului, cât și în cea a Cupei. Trebuie să pregătesc echipa în această lună încât să fim într-o formă cât mai bună la primele meciuri oficiale", a declarat Mihai Silvășan.

Directorul sportiv al echipei clujene, Branko Cuic, a dezvăluit care sunt obiectivele pe plan intern ale campioanei României în noul sezon și ce își propun "studenții" în EuroCup.

"Fiecare sezon e diferit, obiectivele noastre vor fi întotdeauna câștigarea campionatului și Cupei. În EuroCup ne dorim să intrăm în play-off, chiar dacă s-au schimbat regulile. Credem că am crescut ca organizație și merităm să fim acolo, acum rămâne să demonstrăm", a spus Branko Cuic.

U-BT Cluj-Napoca va relua antrenamentele pe 14 august, urmând ca mai apoi să desfășoare un stagiu de pregătire în Serbia, unde va întâlni Dynamic VIP Belgrad, Spartak Subotica și Mega Leks Belgrad, iar participarea la Memorialul Nikos Fassouras, Peristeri BC, AEK Atena și Lavrio BC va încheia cantonamentul "studenților".

Comenteaza