Mihai Silvășan cere concentrare înainte de meciul sezonului: “Singurul lucru care ne va califica e un baschet de calitate”

Mihai Silvășan cere concentrare înainte de meciul sezonului: “Singurul lucru care ne va califica e un baschet de calitate”
| Foto: championsleague.basketball

U-BT Cluj-Napoca întâlnește MHP Riesen Ludwigsburg, în prima manșă a sferturilor de finală ale Basketball Champions League.

După un parcurs aproape perfect început în preliminariile competiției, campioana României a ajuns între primele 8 echipe. Deși au reușit deja o performanță istorică, “studenții” își doresc să fie concentrați și să bifeze un nou succes, de data aceasta în fața unui adversar foarte bine cotat.

”Jucăm în sferturile de finală, un moment foarte important pentru clubul nostru, pentru baschetul românesc, pentru suporterii noștri. Ne bucurăm de acest moment, ne bucurăm că am ajuns până aici, însă toată concentrarea noastră este la meciul de mâine.

Vrem să facem un meci bun. Nu ne gândim la calificare sau la faptul că jucăm cu o sală plină. Vrem să fim concentrați posesie după posesie pentru a juca un baschet de calitate. Cred că avem șansele noastre, însă nimeni în afară de noi nu ve va obține calificarea.

Oamenii din tribună ne pot ajuta, însă nu ne obțin calificarea. Singurul lucru care ne va califica e un baschet de calitate pe care trebuie să îl jucăm atât în atac, cât și în apărare. Jucăm cu o echipă competitivă.

Sunt probabil cea mai agresivă echipă din competiție, folosesc o rotație foarte lungă și au în componență jucători puternici, care pun mare presiune, mai ales în apărare. Știm ce joacă, i-am analizat, sper că putem să îi contracarăm și să folosim avantajele noastre.

Singurul lucru care ne obligă e ambiția noastră de a fi buni. Am arătat asta de nenumărate ori în acest sezon. La cele mai multe meciuri am fost văzuți cu șansa a doua, la fel se întâmplă și acum. Nu ne deranjează acest lucru. Ne dorim să aducem bucurie suporterilor care vin la acest meci”, a declarat Mihai Silvășan.

Andrija Stipanovic știe cum poate fi învinsă echipa germană

Experimentatul baschetbalist de la U-BT Cluj a catalogat meciul cu MHP Riesen Ludwigsburg drept unul dintre cele mai importante din carierele “studenților”, însă a dezvăluit și cum pot fi învinși germanii.

“Este un meci mare pentru noi toți. Jucăm cu o echipă puternică, mai ales din punct de vedere fizic. Joacă un baschet atipic. Va fi greu, dar am arătat în acest sezon că avem calitate. Dacă vom avea același nivel de energie și agresivitate ca și ei, vom avea șansa de a învinge.

E important să jucăm ca o echipă, să fim agresivi. Dacă vom pasa la fel de bine ca în restul sezonului vom avea șanse. Eu, Bricevic și Hogue avem avantajul înălțimii, însă și ei au avantajele lor față de noi. Vom da totul, e un meci uriaș.

Trebuie să uităm că e unul dintre cele mai importante meciuri ale carierei noastre, poate doar Bircevic a mai jucat astfel de meciuri. Fanii ne vor ajuta, dar nu putem să așteptăm doar ajutorul lor, trebuie să demonstrăm pe teren”, a spus Stipanovic.

Partida dintre U-BT Cluj-Napoca și MHP Riesen Ludwigsburg este programată marți, 5 aprilie, de la 19:00.

Comenteaza