Mihai Silvășan, după calificarea în Final Four-ul Cupei: “Băieții au reacționat bine la presiune”

Mihai Silvășan, după calificarea în Final Four-ul Cupei: “Băieții au reacționat bine la presiune”
| Foto: fiba.basketball

U-BT a reușit calificarea în semifinalele competiției, după o dublă victorie în fața formației BCMU Argeș Pitești.

După un meci cu prelungiri la Cluj și un altul cu incidente la final, a fost rândul “studenților” să joace în deplasare, la Pitești. Partida a fost cea mai dezechilibrată dintre cele trei, iar clujenii s-au impus cu 86-66, într-un meci care a părut mai mult un antrenament cu public decât o partidă pentru accederea în Final Four-ul Cupei României.

Mihai Silvășan a vorbit despre presiunea pusă de gazde înaintea returului de la Pitești. “Un meci cu foarte mare presiune, cu câte probleme au fost la Cluj, presiunea a fost mare, se pare însă că mai mult a afectat echipa din Pitești. Am văzut și eu tot felul de declarații în ultimele zile, vreau să clarific o chestie: nu am avut nimic, am văzut într-o declarație a domnului profesor că am jignit echipa din Pitești, că am jignit pe toată lumea.

Nu, pur și simplu treaba mea a fost cu el și rămâne în continuare, însă chiar respect și felicit lucrurile bune care se întâmplă la Pitești, faptul că este o echipă cu un buget bun pentru România, faptul că se bate în Top 6 este un lucru bun. Pe lângă domnul Nini, am văzut că tot felul de persoane din conducere au sărit să mă atace, nu mi se pare normal și, cred eu, că nu e bărbătesc, nu mă cunosc deloc, nu am vorbit în viața mea două secunde cu ei. Problema mea era strict cu domnul profesor, dar asta este, fiecare alege”, a declarat tehnicianul.

Antrenorul de la U-BT nu a ezitat să își laude elevii, care au făcut un joc foarte bun. “Referitor la meci, nu cred că s-a pus problema calificării, băieții mei au reacționat bine la presiunea jocului. Nu este ușor să joci sub o asemenea presiune, însă în aceste momente echipele cu o mentalitate puternică ies în față și nu le tremură picioarele în astfel de momente. Mă bucur foarte mult, îi felicit încă o dată pe băieți, mergem mai departe. Cupa este unul dintre obiectivele noastre”, a precizat Silvășan.

Pentru U-BT urmează un duel în Liga Națională, împotriva celor de la SCM Timișoara. Partida va avea loc sâmbătă, 23 martie, de la ora 18:00, în Sala Polivalentă.

Comenteaza