Silvășan, după eliminarea din FIBA Europe Cup: “Nu am jucat la intensitatea care trebuia”

Silvășan, după eliminarea din FIBA Europe Cup: “Nu am jucat la intensitatea care trebuia”
| Foto: foto u-bt.ro

Antrenorul formației clujene a oferit impresiile sale, după ce parcursul european al “studenților” a fost oprit de Medi Bayreuth, care s-a impus pe teren propriu cu 100-87.

Deși pleca cu un avantaj fragil în Germania, U-BT avea speranțe mari. Primele două sferturi au confirmat așteptările clujenilor, care au fost la 20 de minute distanță de o performanță istorică. Totuși, sfertul al treilea a schimbat decisiv soarta calificării. Germanii au avut parte de 10 minute aproape de perfecțiune, în timp ce “studenții” au suferit și au ratat șansa calificării în careul de ași al FIBA Europe Cup.

“Din păcate s-a încheiat parcursul nostru european. Ne doream să mergem mai departe. A fost un sezon european bun, în care am evoluat la înălțime și nu am făcut de râs baschetul românesc. Am pierdut controlul jocului în sfertul al treilea. Nu am jucat la intensitatea care trebuia, am lăsat niște aruncări ușoare de trei puncte.

Indiferent de felul cum ne-am apărat, ei au reușit să înscrie destul de lejer aproape la fiecare fază. De acum înainte ne concentrăm doar pe campionat, care este principalul nostru obiectiv. Ne-am simțit total nerespectați în acest meci de către doi dintre arbitri.

Ne așteptam la un joc ostil din acest punct de vedere, dar considerăm că la diferența de cinci puncte în favoarea lor puteam obține câteva aruncări libere. Cu acele aruncări libere, finalul de meci ar fi fost diferit. Nu vreau să iau nimic din meritele formației din Germania. Joacă un baschet de calitate. Noi voiam foarte mult să câștigăm și să îi eliminăm”, a declarat Silvășan la finalul jocului.

Comenteaza