Mihai Silvășan, după înfrângerea de la Sibiu: “Ne-am luptat să obținem o victorie pe care cred că o meritam”

Mihai Silvășan, după înfrângerea de la Sibiu: “Ne-am luptat să obținem o victorie pe care cred că o meritam”
| Foto: foto u-bt.ro

U-BT a fost învinsă pe terenul marii rivale, CSU Sibiu, însă a reușit calificarea în Final Four-ul Cupei României, grație meciului din tur.

Derby-ul dintre clujeni și sibieni începea de la o diferență de 19 puncte în favoarea trupei lui Mihai Silvășan. Cu toate că “studenții” au dominat mare parte din joc, echipa gazdă a revenit în ultimele minute și părea pe punctul de a reuși o surpriză. Totuși, U-BT a rezistat pe final și a fost învinsă la limită, scor 78-77 și s-a calificat în Final Four-ul Cupei României.

La finalul jocului, Mihai Silvășan și-a lăudat elevii. “A fost un meci la fel ca toate pe care le disputăm împotriva Sibiului. A fost o dispută fizică, poate prea fizică, lăsată uneori peste limita regulamentului. Țin să îi felicit pe băieți pentru că am câștigat categoric lupta la recuperare. Este extrem de greu să reușești așa ceva împotriva Sibiului. Din păcate, am pierdut multe mingi. Am avut 19 mingi pierdute în total, iar cele mai multe s-au produs când am jucat fără Kerron Johnson și Patrick Richard.

Sper că Richard a suferit o accidentare ușoară. În perioada cât ei au lipsit, am avut multe turnover-uri care s-au transformat în puncte. Ei au marcat 25 de puncte după mingile noastre pierdute, ceea ce este enorm de mult. Mă bucur că am rămas în meci chiar și când au avut ei 10 puncte. Ne-am luptat să obținem o victorie pe care cred că o meritam.

Consider că trebuia să primim două libere la final. Au fost două momente importante. Unul la aruncarea lui Artis Ate care a aterizat pe piciorul unui adversar. La a doua fază, cred, la cald, că meritam două libere la recuperarea lui Nandor Kuti. Nu este cel mai important aspect, contează că am reușit să ne calificăm în Final Four. Avem obiectivul să câștigăm Cupa României”, a declarant antrenorul de la U-BT.

Comenteaza