Mihai Silvășan, după prima înfrângere a sezonului pentru U-BT: “Trebuie să învăţăm de pe urma acestui meci”

Mihai Silvășan, după prima înfrângere a sezonului pentru U-BT: “Trebuie să învăţăm de pe urma acestui meci”
| Foto: foto u-bt.ro

Formația clujeană a pierdut pentru prima dată în actuala stagiune, scor 97-87, în Rusia, pe terenul celor de la Enisey Krasnoyarsk.

După o lungă în serie de invincibilitate, U-BT a suferit și prima înfrângere a sezonului. “Studenții” au întâlnit cel mai puternic adversar din Grupa G a FIBA Europe Cup, iar rezultatul a fost unul dezamăgitor pentru clujeni. Formația pregătită de Dusko Vujosevic și Mihai Silvășan nu a putut face față celor de la Enisey Kraasnoyarsk, formație ce a învins și campioana Europei, CSKA Moscova, în debutul sezonului.

Cu toate acestea, Mihai Silvășan a fost mulțumit de prestația elevilor săi. “A fost un meci dificil, disputat în faţa unei echipe foarte bune. Enisey are un bilanţ de 3-1 în Liga VTB, acolo unde a reuşit să o învingă pe CSKA Moscova. Au jucători buni, dar acest lucru nu scuză lipsa de intensitate a jucătorilor noştri, precum şi dorinţa lor din debutul întâlnirii. La final ne-am luptat, ceea ce este îmbucurător. Am revenit în joc şi cu puţin noroc am fi putut să întoarcem soarta partidei în favoarea noastră.

Vreau să felicit formaţia Enisey, noi am suferit prima înfrângere a sezonului. Trebuie să învăţăm de pe urma acestui meci, să fim mai buni şi să înţelegem că dacă vrem să avem succes, trebuie să învingem astfel de adversari. Drept urmare, la fiecare antrenament şi la fiecare meci trebuie să fim mai buni”, a declarat antrenorul.

Cel mai bun marcator al clujenilor, Kerron Johnson, a avut același mesaj ca și tehnicianul său. “A fost un meci dificil pentru noi. Am arătat caracter, în special la final, când ne-am revenit. Din păcate, nu a fost suficient. Ei au jucat bine, este dificil să abordezi o partidă pe terenul lor. Ştim că trebuie să jucăm mai bine şi cu siguranţă aşa va fi. Ne trebuia un astfel de meci pentru a fi mai buni. Nu suntem invincibili şi vom fi mai pregătiţi la următoarea partidă”, a spus baschetbalistul american.

Pentru U-BT urmează un duel în Liga Națională, împotriva formației BC SCM Timișoara. Partida e programtă sâmbătă, de la ora 19:00, în Sala Polivalentă.

Comenteaza