Mihai Silvășan, fericit după succesul împotriva campioanei: “Mă bucur foarte mult pentru această victorie, nu contează cum am obținut-o”

Mihai Silvășan, fericit după succesul împotriva campioanei: “Mă bucur foarte mult pentru această victorie, nu contează cum am obținut-o”
| Foto: fiba.basketball

U-BT Cluj-Napoca a învins CSU Oradea, scor 73-71, în cel de-al patrulea meci din Top 6 și se clasează pe locul al doilea în Liga Națională, la un singur punct în spatele marii rivale, CSU Sibiu.

Deși veneau după o înfrângere la Timișoara, “studenții” au profitat de forma slabă a campioanei și au dominat partida din Sala Polivalentă. Emoțiile au venit abia în finalul meciului, când orădenii au trecut la conducere, dar în cele din urmă, experiența clujenilor s-a dovedit a fi decisviă, iar Dykes reușit aruncarea câștigătoare în ultimele secunde.

Mihai Silvășan s-a declarat încântat la finalul partidei, care menține echipa clujeană pe locul al doilea în Liga Națională. “Un meci foarte greu, ne așteptam la asta căci ei veneau după două înfrângeri pe teren propriu, știam că au mentalitate de învingători. Sunt campionii en-titre în România și veneau să dea tot ce au mai bun în ei să câștige. Au jucători care pot face diferența și s-a văzut asta astăzi, Richard pe tot parcursul meciului și Watson în repriza a doua au luat jocul pe cont propriu și au reușit niște aruncări foarte grele.

Pe de altă parte, mă bucur foarte mult pentru această victorie, nu contează cum am obținut-o, important e că am câștigat și în proporție mare suntem favoriți să rămânem pe unul dintre primele două locuri în clasament, ceea ce e important”, a spus tehnicianul.

Antrenorul de la U-BT a vorbit și despre un posibil transfer, care să îmbunătățească șansele “studenților” în play-off. “Urmează o pauză în care vom strânge rândurile, căutăm un jucător, probabil îl vom găsi până la sfârșitul lunii februarie, îi așteptăm și pe jucătorii accidentați, mă refer la Marinov și Kuti, să revină în angrenajul echipei în așa fel încât să putem privi spre ultima parte a campionatului, unde practic se dau bătăliile cele mai grele.

Mă refer la Cupa României și lupta pentru locul 1 în campionat în primă fază, după care play-off-ul. Vrem să fim sănătoși în această parte a campionatului și să arătăm sută la sută din capacitate”, a declarat Silvășan.

Pentru U-BT urmează o pauză datorată meciurilor echipei naționale. Apoi, clujenii vor primi vizita marii rivale, CSU Sibiu, în 2 martie. 

Comenteaza