Mihai Silvășan, fericit după victoria de la Oradea: “Mă bucur că am stat puternici, chiar dacă pe final putea câștiga oricare echipă”

Mihai Silvășan, fericit după victoria de la Oradea: “Mă bucur că am stat puternici, chiar dacă pe final putea câștiga oricare echipă”
| Foto: fiba.basketball

U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 72-69 pe terenul campioanei României, iar clujenii conduc clasamentul din Liga Națională.

În ciuda faptului că au fost eliminați prematur din cupele europene, “studenții” au un start de sezon foarte bun. Câștigătoarea Cupei din sezonul trecut are cinci victorii, în primele șase partide din campionat, ultima fiind chiar pe terenul campioanei din sezonul trecut, CSM Oradea.

Antrenorul clujenilor s-a declarat mulțumit la finalul derby-ului din Sala Sporturilor Antonio Alexe. “Un meci foarte greu... Ne-am așteptat să fie așa, Oradea traversa o perioadă bună, cu două meciuri bune în cupele europene, plus o victorie acasă destul de clară cu Sibiu. Știam unde venim, în ce sală, știam ce mentalitate are echipa din Oradea față de jocurile cu noi și față de orice joc.

Practic, sunt echipa campioană, vor să își apere blazonul la fiecare meci. Îmi felicit băieții pentru felul în care s-au luptat, în special în apărare, unde am făcut un joc foarte bun, am luat doar 69 de puncte și i-am făcut pe orădeni să arunce de 33 de ori de la trei puncte, ceea ce nu e în jocul lor întotdeauna.

De cele mai multe ori aruncările respective au fost contestate. Mă mai bucur că am stat puternici, chiar dacă pe final putea câștiga oricare echipă. S-a decis la o posesie, însă noi am fost cei care în două-trei faze am fost mai puternici, am reușit să ne creăm avantajul de trei puncte care până la urmă ne-a adus victoria”, a precizat Silvășan.

U-BT Cluj-Napoca se află pe primul loc în Liga Națională, cu 11 puncte, iar pentru clujeni urmează duelul cu CSU Sibiu.

Comenteaza