Mihai Silvășan, înaintea derby-ului cu CSU Sibiu: “Cu siguranță ambele echipe își vor dori victoria”

Mihai Silvășan, înaintea derby-ului cu CSU Sibiu: “Cu siguranță ambele echipe își vor dori victoria”
| Foto: fiba.basketball

Pentru ultimul meci al sezonului regulat din Liga Națională, U-BT se deplasează  pe terenul marii rivale, care și-a asigurat deja prima poziție în clasament.

După ce au pierdut pe terenul campioanei en-titre, CSM Oradea, clujenii au parte de un nou meci departe de casă, de data aceasta pe terenul celor de la CSU Sibiu. “Studenții” nu îi mai pot detrona pe sibieni din fotoliul de lider, dar își doresc să obțină victoria în Sala Sporturilor “Transilvania”. În plus, jocul de la Sibiu va reprezenta un antrenament bun pentru Final Four-ul Cupei României.

Mihai Silvășan a vorbit despre jocul de la Oradea, unul în care clujenii au greșit mult. “Am fost în joc o bună parte din timp, dar din păcate, ne-am privat singuri de șansa de a ne lupta pentru victorie. În finalul sfertului trei am pierdut cinci mingi consecutive, care s-au transformat în puncte. La fel am făcut și în finalul meciului, în ultimele două sferturi am avut 14 turnover-uri, ceea ce este mult și pentru un meci întreg. A fost cu siguranță un meci din care trebuie să învățăm, iar la următorul meci să fim mai pregătiți.

Cu siguranță o astfel de înfrângere de aduce cu picioarele pe pământ, noi chiar veneam după câteva meciuri bune. O înfrângere cu una dintre contracandidatele la titlul de campioană poate fi benefică. Trebuie să respectăm planul tactic și trebuie să fim o echipă”, a declarat tehnicianul.

Antrenorul de la U-BT a vorbit și despre derby-ul de la Sibiu. “Jocul nu are nicio relevanță din punct de vedere al clasamentului, dar contează pentru mândria celor două echipe. Cu siguranță ambele echipe și suporterii își vor dori victoria. În rest, fiecare își face calcule pentru semifinala Cupei României”, a precizat Silvășan.  

La rândul său, Kuti Nandor a discutat despre partida cu CSU. “La Sibiu va fi un meci intens, cu o sală plină. Nu ne gândim că nu mai putem să ocupăm primul loc, mergem acolo să câștigăm și să ne pregătim pentru play-off. Am analizat meciul de la Oradea, am făcut un meci slab acolo. Avem o atmosferă foarte bună în vestiar și acum avem timp să punem la punct totul”, a spus baschetbalistul.

Derby-ul dintre U-BT și CSU Sibiu se va disputa duminică, 7 aprilie, de la ora 19:30.

 

Comenteaza