Mihai Silvășan, înaintea primului meci cu Steaua: “Dacă vom da 100% la fiecare posesie, cred că avem prima șansă”

Mihai Silvășan, înaintea primului meci cu Steaua: “Dacă vom da 100% la fiecare posesie, cred că avem prima șansă”
| Foto: u-bt.ro

“Studenții” întâlnesc formația roș-albastră, în prima rundă a play-off-ului Ligii Naționale. În duelul cu steliștii, clujenii vor avea avantajul terenului propriu.

După un Final Four dezamăgitor pe propriul teren, echipa lui Mihai Silvășan se pregătește de debutul play-off-ului. Deși au pierdut în semifinalele Cupei României, cu CSM Oradea, chiar în Sala Polivalentă, “studenții” și-au revenit din punct de vedere moral și sunt gata de startul celei mai importante perioade a sezonului. Mihai Silvășan va avea aproape tot lotul la dispoziție, mai puțin Jason Washburn, care este incert, după ce pivotal a acuzat probleme la spate înaintea semfinalei Cupei României.

Antrenorul echipei U-BT a prefațat partida cu Steaua. “Noi venim după un eșec, un meci în care nu am jucat foarte bine. Încrederea nu este la cele mai înalte cote acum, însă am încercat să le dau încredere în fiecare zi și să înțeleagă că acum vine cea mai importantă parte din sezon și trebuie să tratăm cu seriozitate fiecare meci. Nu am mai întâlnit Steaua de ceva timp, dar au evoluat bine în meciul cu Dinamo, pe care l-au și câștigat destul de clar.

Ei vor veni aici fără să aibă ceva de pierdut, însă dacă vom fi concentrați și vom face ceea ce pregătim, cred că va fi bine. Din punctul meu de vedere, echipa nu duce lipsă de caracter sau putere de luptă, am demonstrat asta pe parcursul sezonului. Dacă noi ne vom face treaba cum trebuie, dacă vom da 100% la fiecare posesie, cred că avem prima șansă”, a spus Silvășan.

Darrin Dorsey a vorbit, la rândul său, despre debutul play-off-ului Ligii Naționale. “Cred că va fi un meci dificil, au o echipă bună și jucători noi, pe care noi nu i-am văzut încă jucând. Trebuie să fim concentrați, să ne facem jocul și cred că atunci va fi bine. Am învățat din meciul cu Oradea că trebuie să fim concentrați pe toată durata jocului și să avem încredere unul în altul. Clar suntem mai înfometați după victorii, iar mâine cred că vom ieși ca și câinii în teren. Cred în echipa noastră și cred că putem deveni campioni”, a declarat jucătorul american.

În actuala stagiune, cele două formații și-au împărțit victoriile, Steaua fiind învingătoare în Sala Polivalentă, în timp ce U-BT a câștigat în capitală. Primul meci al seriei de play-off se va disputa  miercuri, de la ora 18:00.

Comenteaza