Silvășan, încrezător înaintea duelului cu Oradea. “Ne vom prezenta la meci doar cu gândul la victorie”

Silvășan, încrezător înaintea duelului cu Oradea. “Ne vom prezenta la meci doar cu gândul la victorie”
| Foto: foto u-bt.ro

U-BT își întâlnește rivala de această dată în Grupa J a FIBA Europe Cup, iar un succes al “studenților” ar putea fi decisiv în economia calificării în sferturile competiției.

De la clasicele dueluri din Liga Națională, clujenii și orădenii au trecut la înfruntări europene. Cele două echipe au fost repartizate în aceeași grupă a FIBA Europe Cup și se luptă pentru un loc în faza eliminatorie a competiției. Până acum, U-BT are avantaj în fața campioanei României, pe care a învins-o în duelul european și în fața căreia are un punct avans în grupă.

Mihai Silvășan a prefațat partida din Bihor. “Ca la orice meci cu Oradea din ultimii ani, va fi foarte foarte greu. În ultimul meci direct ne-au învins. Va fi un meci pe care dacă îl vom câștiga, ne va aduce mai aproape de calificarea în sferturile de finală.

Nu va fi deloc ușor, se întâlnesc două echipe bune care au aceleași obiective în acest sezon. Ne dorim foarte mult să câștigăm. Nu avem probleme de lot și sper să fim la ora meciului la 100% din toate punctele de vedere. Ne vom prezenta la meci doar cu gândul la victorie.

Victoria cu Steaua a fost meritată. Am vrut să uităm cât mai repede seria de două înfrângeri. Fiecare meci e abordat doar la victorie. Până și la Sibiu ne-am dorit să câștigăm, chiar dacă eram deja calficați. Asta e mentalitatea noastră. Meciul cu Steaua nu a fost unul care să ne pună probleme, însă băieții și-au făcut datoria. Victoria din Israel ne-a făcut să fim optimiști în ceea ce privește calificarea.

Orice victorie în deplasare contează. Dacă ne câștigăm meciurile rămase acasă, suntem cu siguranță calificați. Nu ne dorim să ajungem chiar la ultimul meci, deci trebuie să câștigăm la Oradea. Și celelalte echipe au șanse, grupa este una echilibrată. Oboseala nu s-a resimțit decisiv, dar știam ce ne așteaptă. Îți asumi acest program aglomerat când joci în cupele europene”, a declarat tehnicianul.

Antrenorul a vorbit și despre nominalizarea lui Planinic printre candidații la titlul de MVP în FIBA Europe Cup. “Important este să câștige echipa. E normal ca dintr-o formație bună să se ia un jucător care are statistici bune. Cred că fără ajutorul colegilor, Darko nu ajungea acolo. Totuși, el merită pentru că muncește foarte bine la antrenament și este un exemplu din acest punct de vedere”, a spus Silvășan.

La rândul său, Patrick Richard a discutat despre duelul cu CSM Oradea. “Va fi un joc greu, împotriva unei echipe pe care o cunoaștem. E un joc important pentru noi, în economia calificării. Aveam nevoie de o victorie cu Steaua, aveam nevoie de o victorie în fața propriilor suporteri.

Apreciem ceea ce fac fanii pentru noi. Ne-am concentrat pe jocul nostru și am reușit să învingem. Am mai jucat o dată la Oradea, e greu, dar suntem concentrați. Suntem familiarizați cu jocul lor și cea mai bună echipă va câștiga. Am câștigat un joc în deplasare și am reușit să compensăm înfrângerea din Belarus.

Cei de la Oradea au pierdut ultimul meci și vor fi motivați la partida împotriva noastră. Fiecare echipă e puternică; toată lumea poate învinge pe toată lumea.  Am văzut că tot ceea ce facem la antrenamente se vede în teren. De fiecare dată când intrăm pe teren suntem încrezători”, a spus baschetbalistul.

Partida dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM Oradea se va disputa miercuri, de la 19:00.

Comenteaza