Silvășan mizează pe orgoliul elevilor săi în derby-ul Ardealului. “Vor să demonstreze că au valoare și că sunt mai buni decât adversarii”

Silvășan mizează pe orgoliul elevilor săi în derby-ul Ardealului. “Vor să demonstreze că au valoare și că sunt mai buni decât adversarii”
| Foto: foto u-bt.ro

U-BT joacă împotriva lui CSU Sibiu în duelul primelor două clasate din Liga Națională de baschet.

Antrenorul clujenilor știe că va înfrunta un adversar redutabil, dar speră că echipa va fi conectată la miza partidei. “E foarte multă emoție în meciurile cu Sibiul, în special din partea fanilor. Ne așteptăm la un meci foarte intens, din toate punctele de vedere. Este o echipă bună, nu degeaba sunt pe primul loc în clasament.

Sunt foarte atletici, joacă foarte intens, un baschet rapid, un baschet pe tranziție de multe ori. E o echipă foarte incomodă, trebuie să ne păstrăm consistența. Nu mai e foarte mult timp până începe play-off-ul și vrem să legăm niște meciuri bune și, de ce nu, să termină pe primul loc în această fază a campionatului.

Pentru a reuși acest lucru, trebuie să învingem Sibiul și aici și în deplasare. Ne-au bătut de două ori în acest sezon, în primul meci, la ei, deși au avut foarte mulți accidentați au reușit să ne învingă, la noi acasă ne-au bătut fără drept de apel, la 15 puncte diferență”, a declarat Silvășan. Tehnicianul “studenților” crede că bashetbaliștii campioanei vor fi mult mai motivați în derby.

“Pentru jucătorii mei este și un meci de mândrie, un meci în care vor să demonstreze că au valoare și că sunt mai buni decât echipa din Sibiu. Teoretic mai avem șanse la primul loc și dacă vom pierde acest meci, dar CSU ar trebui să piardă multe jocuri. Cred că și sentimentul de derby mă face să trăiesc un pic diferit meciul acesta față de oricare altul”, a menționat antrenorul echipei U-BT.

Conducătorul de joc al clujenilor, Giordan Watson, speră ca meciul cu Sibiul să fie începutul unei serii de victorii. “Este un meci important, pregătit de ambele echipe, sunt convins că cele două echipe vor fi pregătite de meci, ambele se luptă pentru primul loc și încearcă să crească în consistență joc cu joc.

Este un meci pe teren propriu, vrem consistență, vrem să continuăm să construim și să devenim o echipă mai bună meci de meci. Acesta este principalul nostru obiectiv: să fim mai buni la fiecare antrenament și mai buni la fiecare joc. Sibiul are o bună chimie a echipei, au băieți care recuperează, care se apără, care înscriu, se înțeleg foarte bine și joacă cu o intensitate bună, sunt agresivi, totul le merge bine acum.

Este derby-ul Transilvaniei, de aici o altă încărcătură, dar noi vrem să creștem jocul nostru, avem o victorie și vrem să avem două, pe urmă trei și tot așa. Va fi interesant duelul meu cu Tyler Laser, suntem amandoi din Michigan, va fi interesant să jucăm unul împotriva celuilalt”, a spus Watson.

Derby-ul Ardealului, dintre U-BT și CSU Sibiu, va avea loc miercuri, 11 aprilie, de la ora 19:00, în Sala Sporturilor Horia Demian. Meciul va fi transmis de canalul de YouTube al Federației Române de Baschet.

Comenteaza