Mihai Silvășan, mulțumit de elevii săi, chiar dacă au pierdut calificarea: “Sunt foarte, foarte mândru de felul în care am luptat”

Mihai Silvășan, mulțumit de elevii săi, chiar dacă au pierdut calificarea: “Sunt foarte, foarte mândru de felul în care am luptat”
| Foto: fiba.basketball

Deși clujenii au câștigat meciul retur la un punct diferență, înfrângerea la 13 puncte din Israel s-a dovedit a fi decisivă.

U-BT a început curajos meciul cu Ironi Ness Ziona și a făcut tot posibilul pentru a întoarce deficitul de puncte de puncte din tur. Totuși, clujenii au fost învinși de o echipă care a aruncat excelent de la distanță și care a dat dovadă de experiență în momentele grele ale jocului.

La finalul partidei, antrenorul Mihai Silvășan a avut puterea să își felicite elevii. “În primul rând, sunt foarte, foarte mândru de felul în care am luptat, de concentrarea pe care am arătat-o în acest meci. Am corectat o mulțime de situații pe care le-am jucat greșit în Israel. Din păcate pentru noi, am jucat cu o echipă foarte bună...

Bineînțeles, mereu este loc de mai bine, puteam mai mult mai ales în primul meci, dar sunt în mod special mândru de felul în care am luptat. Este greu să învingi o echipă care înscrie 53% din aruncările de trei puncte, au marcat 14 asemenea aruncări. Din păcate pentru noi, nu ne calificăm mai departe... Rămâne să ne concentrăm pe competițiile interne, campionat și cupă”, a declarat tehnicianul “studenților”.

Marcator a 18 puncte în partida cu israielienii, Jason Washburn a fost dezamăgit de ratarea calificării în grupele competiției europene. “Trebuie să luăm lucrurile pozitive din acest meci, faptul că am câștigat și felul în care am făcut-o. Ne-am dorit cu adevărat să ne calificăm, dar nu am avut soarta în mâinile noastre, am rămas să depindem de alte echipe și de diferențele lor de scor.

Cel mai prost scenariu posibil pentru noi s-a întâmplat în celelalte meciuri, e dureros știind cât suntem de buni și că puteam avea un parcurs bun în această competiție... Trebuie să ne concentrăm pe competiția internă”, a precizat pivotul american.

U-BT revine la lupta din campionat, iar primul meci va fi sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 19:00, împotriva formației BC SCM Timișoara.

Comenteaza