Mihai Silvășan: “Sper ca la finalul dublei manșe noi să mergem mai departe”

Mihai Silvășan: “Sper ca la finalul dublei manșe noi să mergem mai departe”
| Foto: fiba.basketball

După ce i-a învins pe piteștenii în campionat, U-BT întâlnește din nou formația pregătită de Florin Nini, de data aceasta în sferturile Cupei României.

Cu o echipă măcinată de accidentări, “studenții” au oferit un adevărat spectacol, presărat cu accente dramatice, în partida din Grupa Roșie, împotriva lui BCMU Argeș Pitești. Formația clujeană a reușit să egaleze în ultimele secunde de joc și să trimită partida într-un overtime nesperat. În cele din urmă, experiența “studenților” și-a spus cuvântul, iar U-BT s-a impus cu 106-104. Acum, clujenii se vor lupta tot cu piteștenii pentru un loc în Final Four-ul Cupei României.

Antrenorul clujenilor a prefațat partida cu piteștenii. “Va fi un meci greu pentru noi, o luptă. Piteștiul este o echipă foarte agresivă, avem exemplul meciului de luni, în care au fost 66 de faulturi. Fiecare echipă se va lupta pentru fiecare punct, fiecare posesie și sper ca la finalul dublei manșe noi să mergem mai departe. Trebuie să reanalizăm și să regândim jocul nostru, avem doi jucători noi. Valoarea grupului și valoarea noastră ca și club trebuie să fie mai și să găsim soluții”, a declarat tehnicianul.

Mihai Silvășan a vorbit și despre lista lungă de accidentăți pe care o are U-BT. “Rasic este sub semnul întrebării, are o inflamație la genunchi. Kuti a fost sub semnul întrebării pentru meciul de luni, dar și-a dorit foarte mult să joace. El nu s-a antrenat deloc după meciul cu CSU Sibiu, a primit o lovitură puternică. Kyndall s-a antrenat doar o dată înaintea meciului de luni, din cauza unor probleme la spate. Easley va mai lipsi o săptămână și jumătate, iar pe Vlad Moldoveanu și Stanimir Marinov nu ne vom mai putea baza în acest sezon”, a precizat antrenorul.

Kyndall Dykes e încrezător că “studenții” se vor impune și în partida din Cupa României. “E un meci foarte important pentru noi, ne putem califica în Final Four-ul Cupei, este unul dintre obiectivele noastre. Piteștiul e o echipă bună, s-a văzut și luni, îi respectăm, dar avem strategia noastră și vom încerca să obținem victoria. Fiecare victorie ne dă încredere, vrem să dăm ce avem mai bun în meciul din Cupă. Am început slab luni, dar colegii mi-au dat încredere și am reușit să câștigăm”, a spus baschetbalistul.

Partida tur din sferturile Cupei României, dintre U-BT și BCMU Argeș Pitești se va disputa miercuri, 13 martie 2019, de la ora 19:00, în Sala Polivalentă.  

Comenteaza