Mihai Silvășan știe cum îi poate opri pe italienii de la Brindisi: “Principala cheie va fi apărarea”

Mihai Silvășan știe cum îi poate opri pe italienii de la Brindisi: “Principala cheie va fi apărarea”
| Foto: championsleague.basketball

U-BT Cluj se pregătește de un nou meci complicat în grupele Basketball Champions League.

Cu un parcurs perfect în toate competițiile în actuala stagiune, “studenții” au în față un nou test. U-BT va juca primul meci în deplasare în grupele Basketball Champions League, împotriva italienilor de la Happy Casa Brindisi.

Antrenorul formației clujene, Mihai Silvășan a prefațat jocul din “Cizmă” și a vorbit despre modul în care echipa sa ar putea obține un nou succes continental.

“Ne așteaptă un meci greu, evident. Jucăm cu o echipă bună din Italia. În campionatul intern au un bilanț de trei victorii și o singură înfrângere până în acest moment. În ultimul meci s-au întâlnit cu Fortitudo Bologna, iar partida a reprezentat un real succes pentru ei. Au înscris 105 puncte și au totalizat 16 coșuri de trei puncte.

În general, ei sunt o echipă care aruncă mult de la mare distanță, se bazează pe acest aspect. Toți jucătorii lor, inclusiv pivotul, aruncă de trei puncte. Dacă îi prindem într-o zi bună, sunt greu de oprit.

Scopul nostru este să limităm punctele lor, să îi ținem în jur de 80 de puncte marcate, poate chiar mai puțin. În plus, avem nevoie de un atac foarte bun. Cred că principala cheie va fi apărarea, să nu lăsăm puncte ușoare”, a spus Mihai Silvășan.

Comenteaza