Mihai Silvășan știe cum poate U-BT să treacă de London Lions: "Nu trebuie să visăm, trebuie să ne concentrăm pe planul nostru"

Mihai Silvășan știe cum poate U-BT să treacă de London Lions: "Nu trebuie să visăm, trebuie să ne concentrăm pe planul nostru"
| Foto: u-bt.basketball

Campioana României întâlnește într-o singură manșă formația britanică în sferturile de finală ale EuroCup.

După aproape doi ani de la duelurile cu Riesen Ludwigsburg, din Basketball Champions League, U-BT Cluj-Napoca se află din nou în fața unui meci care poate aduce calificarea în semifinalele unei competiții europene. Nivelul e mult mai ridicat, dar Mihai Silvășan știe cum pot elevii săi să treacă de London Lions.

"E un meci pe care toată lumea îl așteaptă. Sunt sferturile de finală, ceea ce ne motivează foarte mult. E un meci pe care îl vom juca cu sala plină, un lucru minunat pentru noi și pentru baschetul românesc. Noi trebuie să fim concentrați la ceea ce avem de făcut pe teren. Nu trebuie să visăm, să fim respectuoși cu adversarul, trebuie să ne concentrăm pe planul nostru.

Trebuie să avem o intensitate bună și să oprim punctele lor forte. Trebuie să ne dăm șansa de a câștiga. Ei sunt o echipă extrem de puternică din punct de vedere fizic, atletică, dar cred că noi avem armele necesare să facem față acestui tip de joc. Trebuie să le facem viața grea, nu putem să le lăsăm aruncări deschise, apărarea noastră va fi cheia acestui joc.

Nu m-am gândit ce înseamnă pentru mine acest meci. E important ce înseamnă pentru echipă, pentru club. Eu am timp la vară să mă gândesc ce înseamnă pentru mine. Toată motivația mea stă în ideea de a ajuta echipa să performeze.

Meritul pentru ce s-a realizat aici e al tuturor. Pentru a avea succes la nivel internațional trebuie să formezi o echipă și ma refer atât la cei de pe teren, cât şi la cei din jurul terenului, care de multe ori nu se văd", a declarat antrenorul campioanei României.

Partida dintre U-BT Cluj-Napoca și London Lions e programată miercuri, de la 19:00.

Comenteaza