Mijlocașul CFR-ului, Cătălin Itu, după câștigarea titlului în Liga 1: “Dacă am reușit trei ani la rând, putem încă o dată”

Mijlocașul CFR-ului, Cătălin Itu, după câștigarea titlului în Liga 1: “Dacă am reușit trei ani la rând, putem încă o dată”
| Foto: facebook.com/cfr1907

Tânărul fotbalist al campioanei e încrezător că alături de colegii săi va cucerit și alte trofee în fotbalul românesc.

Dacă în sezonul trecut a apucat să joace doar o singură partidă, în actuala stagiune Cătălin Itu a fost o prezență constantă în primul 11 al lui Dan Petrescu. Chiar dacă regula U21 l-a ajutat să joace mai mult, mijlocașul a avut evoluții apreciate. După ce a cucerit al doilea titlu din carieră, Itu speră la cât mai multe trofee alături de colegii săi.

“E senzațional, e incredibil, pentru mine, pentru familia mea. Recunosc, m-a ajutat această regulă U21, altfel n-aș fi ajuns să joc așa de repede în Liga 1. Dar și eu am muncit ca să fiu și să mă mențin aici. Practic, pentru mine acesta este momentul în care mă simt fotbalist, pentru că la precedentul titlu am debutat doar în ultima etapă.

Acum e altceva, am jucat mai mult, am reușit să marchez, să pun și eu ceva la acest succes al echipei. Am simțit că merit să ating trofeul. Asta normal că îți dă o stare de bine, de mândrie. E un pas mare pentru mine, important, dar e doar începutul.

Sunt sigur că putem câștiga și la anul. Ok, pleacă Arla, care e foarte important, ne-a ajutat enorm, dar avem puterea să ne strângem, să compensăm orice pierdere. Cel mai bun exemplu a fost când a plecat Culio, un alt jucător emblematic. Dacă am reușit trei ani la rând, putem încă o dată.

Da, avem jucători cu mare experiență și asta a contat decisiv. Dar uitați-vă la ei, la Camora, Vinicius, Hoban, Deac și la ceilalți. Vi se pare că nu mai pot? Vă spun eu, că îi simt la antrenamente zilnic, sunt tari ca piatra.

Știți cum e, suntem ca vinul, mai buni pe măsură ce trec anii. Așa că sunt optimist. Și sper ca în viitorul sezon să fac și eu un pas și mai mare în echipă, pentru un nou titlu”, a declarat Cătălin Itu pentru GSP.

Mijlocașul de 20 de ani a evoluat în 33 de partide în Liga 1 în sezonul recent încheiat, a marcat de patru ori și a oferit trei pase decisive.

Comenteaza