Ministrul Sportului: Dacă vor să încheie competiția, LPF și FRF trebuie să dispună urgent anchete

Ministrul Sportului: Dacă vor să încheie competiția, LPF și FRF trebuie să dispună urgent anchete
| Foto: hotnews.ro

Alertă în fotbalul românesc după înmulțirea cazurilor de COVID-19 din campionat. "Cred că e momentul să acționăm foarte ferm. LPF și FRF trebuie să dispună urgent anchete care să corecteze aceste comportamente, să sancționeze aceeastă situație și să remedieze, dacă vor să încheie competiția”, a declarat Ministrul Sportului, Ionuţ Stroe.

Cazurile de COVID-19 au explodat în Liga 1. Drept consecinţă iar mai multe meciuri din campionat au fost amânate. 

„Deja, problemele din fotbalul românesc nu mai țin de anumite accidente sau nu pot fi puse pe seama hazardului. Deja vorbim de lucruri serioase, vorbim de două focare mari care există în momentul de față la echipele românești. Spun foarte multe despre cum înțeleg echipele românești și mai ales organizatorii competițiilor a-și proteja sănătatea și siguranța, în principal a propriilor sportivi, implicit a sănătății publice”, a spus ministrul la Digi24.

„Poate pe unii îi intereseasă mai mult decât sănătatea sportivilor modul în care se vor disputa meciurile, se vor reprograma, cum se vor împăca, cine va fi sancționat, cine va fi depunctat. Cred că e momentul să acționăm foarte ferm. LPF și FRF trebuie să dispună urgent anchete care să corecteze aceste comportamente, să sancționeze aceeastă situație și să remedieze, dacă vor să încheie competiția”, a mai spus Stroe.

Ministrul este de părere că echipele de fotbal ar trebui să revină în izolare totală până la finalul campionatului, deoarece infectările nu au avut loc pe stadion.

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, spune că nu se poate vorbi despre iresponsabilitate la nivelul LPF. „Dacă ne uităm la ce se întâmplă în România astăzi, vedem că situația este din ce în ce mai grea. Creșterea numărului de cazuri a avut un impact și în zona fotbalului. Refuz să accept ideea că fotbalul profesionist trebuie să beneficieze de alt tratament față de alte sectoare de activitate”, a spus el.

Comenteaza