Mircea Cristescu, pesimist în legătură cu reluarea sezonului baschetbalistic: “Nu se va mai juca nici la noi, nici în Europa”

Mircea Cristescu, pesimist în legătură cu reluarea sezonului baschetbalistic: “Nu se va mai juca nici la noi, nici în Europa”
| Foto: baschet.ro

Concucătorul formației U-BT a vorbit despre ceea ce urmează pentru baschetul românesc și despre data la care sportivii ar putea reveni în sală.

Liga Națională și-a suspendat activitatea în 9 martie, iar baschetbaliștii au fost forțați să ia o pauză chiar înaintea celei mai importante perioade a sezonului. Mircea Cristescu, oficialul de la U-BT a vorbit despre șansele reluării sezonului, însă se declară pesimist, având în vedere că majoritatea contractelor sportivilor expiră la data de 30 mai.

“Am vorbit în Biroul federal despre ce va urma, cu toţii am fost de acord la acel moment că ne dorim să încheiem sezonul pe teren. Cine nu ar vrea? Toate cluburile au făcut investiţii şi au avut obiective. Din păcate, nu se mai poate! Majoritatea contractelor sunt până în 30 mai, iar la unele cluburi chiar mai devreme cu o lună. Starea de urgenţă se încheie în 15 mai, nu mai e cazul de prelungit contracte, mai ales că mai aveam de jucat destule etape din Top 6 până la play-off. Ultimul meci din finala campionatului era programat chiar în 30 mai.

În baschet nu vorbim doar de partea financiară, există respect, fair-play, multe sentimente, inclusiv ale fanilor. Este greu să convingi jucători de pe toate continentele, în această situaţie grea în care contează sănătatea în primul rând, să rămână. Să le oferi şomaj tehnic, în aşteptarea unei decizii care nu ştie nimeni când şi dacă va veni pentru clubul tău.

Nu este vina nimănui, nici a noastră, nici a sportivilor, a conducătorilor din ţară, pur şi simplu se întâmplă ceva prin care nu am trecut niciunul! Toată lumea a dorit să meargă acasă de la clubul nostru. Acum, mai avem în Cluj un singur jucător străin, care nu a plecat la timp şi apoi nu s-a mai putut, este încă aici şi avem grijă de el”, a declarat Mircea Cristescu.

Mai multe pe news.ro

Comenteaza