Mircea Cristescu: Seria accidentărilor îşi pune amprenta pe jocul nostru

Mircea Cristescu: Seria accidentărilor îşi pune amprenta pe jocul nostru
Preşedintele executiv al echipei de baschet masculin "U" BT Cluj - Napoca, Mircea Cristescu, pune pe seama accidentărilor începutul nereuşit al "studenţilor" din acest sezon competiţional.

Elevii lui Dorin Pintea au fost eliminaţi din Cupa României de BC Timişoara după ce acasă au câştigat cu 73-71, în deplasare au pierdut cu 85-72, iar în campionat au pierdut categoric pe teren propriu contra celor de la CSU Asesoft Ploieşti cu 80-69.  

"Faptul că am pierdut primul meci acasă cu campioana care e foarte puternică ne-a deranjat, dar nu cred că este deja o tragedie. Singurul lucru, într-adevăr ceea ce pentru noi e o tragedie, este  seria accidentărilor care îşi pun amprenta puţin pe jocul nostru. Nu vreau să găsesc scuze pentru evoluţia neconvingătoare în anumite momente, dar toţi factorii contează. Aici nu e vorba numai de Barnette care a fost cel mai eficient jucător al nostru în toată perioada de pregătire, un jucător atletic, puternic pe care ne bazăm şi pe faza de apărare, cât şi pe faza de atac şi recuperare. Cuic cu Meda au jucat 50% refăcuţi, Silvăşan într-adevăr a lipsit o lună. Sunt prea mulţi factori din punct de vedere al sănătăţii care ne afectează pentru că una este meciul şi alta este procesul de antrenament în care câteodată avem 6,7 jucători", e de părere Cristescu.

În ceea ce priveşte obiectivul dorit de vicepreşedintele clubului şi unul din acţionarii principalului sponsor al echipei, Nicolae Tarcea, de a ajunge în finala competiţiei, Cristescu consideră că e prea devreme să se poată vorbi despre aşa ceva.

"Majoritatea echipelor din punct de vedere al jucătorilor s-au întărit. Puţine dintre ele acum la început de campionat au început să joace ceea ce trebuie să joace. De anul trecut am menţinut 70% din echipă. Am schimbat doar doi străini şi am adus jucători de lotul naţional al României. Deci normal ar fi trebuit să fim mai puternici. Şi anul trecut tot aşa greu am început. Asta este. Este greu, e dureros, dar să sperăm că finalul va fi ceea ce ne dorim", şi-a exprimat speranţa Mircea Cristescu.

 

Comenteaza