Mircea Lucescu: Jucătorii români sunt mai tehnici decât toţi din Europa de est şi centrală - CFR - Şahtior 3-3 GALERIE FOTO

Mircea Lucescu: Jucătorii români sunt mai tehnici decât toţi din Europa de est şi centrală - CFR - Şahtior 3-3 GALERIE FOTO
Echipa lui Mircea Lucescu, Şahtior Donetk a terminat la egalitate, 3 la 3, primul amical desfăşurat la Cluj - Napoca contra CFR-ului. La finalul partidei reputatul antrenor român s-a declarat mulţumit de jocul amical de pregătire şi dezamăgit de numărul redus de spectatori.

Declaraţiile lui Mircea Lucescu:

Despre meciul CFR - Şahtior 3-3 şi despre număprul de spectatori: "A fost un foarte bun meci de pregătire. E esenţial ca echipele cu pretenţii în perioada aceasta de pregătire să facă astfel de jocuri. În această seară a fost un antrenament foarte bun, disputat în condiţii excelente, atmosferă foarte bună. Mă aşteptam la mai mult public. Se vede că încă noi nu avem această cultură a frumuseţii fotbalului dincolo de lupta pentru puncte. În mod normal aici trebuie să vii şi să te bucuri de realizări fără încrâncenare aceea apunctelor şi a luptei pentur victorie. Aici se joacă fotbalul plăcut. Astăzi a fost aşa, pe de o parte noi, cu un nivel tehnic superior în prima repriză, de cealaltă parte o echipă foarte agresivă, bine pregătită fizic cu potenţial ofenisiv important. Ei au marcat trei goluri din faze fixe, ceea ce însemană c le pregătesc şi pot surprinde orice echipă. Spectacol a fost, multe goluri, rezultat echitabil ca să nu supere pe nimeni."

Despre campionatul României: "Jucătorii străini au adus un plus de experienţă, poate şi de tehnicitate Poate că nu ne dăm seama pentru că sunt echipe echilibrate ca potenţial. Pe vremea aceea două echipe dominau fotbalul românesc. Acum sunt mai multe echipe care au potenţial apropiat şi ca oricare dintre ele poate să lupte pentru titlu."

Despre posibilitatea ca un român să joace la Şahtior: "În momentul de faţă e foarte greu să ajungă un fotbalist la Şahtior. Poate unul dintre apărători, dar noi nu putem pentru că suntem obligaţi să jucăm cu ucrainieni." 

Despre centrele de copii şi juniori: "Aici e o altă problemă a centrelor de copii şi juniori. Nu e o problemă care trebuie rezolvată de cluburi. Este o problemă socială, de sănătate şi în mod normal o parte din bugetul care merge la sănătate ar trebui să meargă şi la aceste centre unde se întreţine sănătatea copiilor şi educaţia lor sportivă care e foarte importantă pentru viaţă." 

Despre fotbaliştii români: "Se cresc puţini jucători de valoare, cu toate că jucătorii români sunt fotbalişti talentaţi. Ca tehnicitate sunt superiori tuturor fotbaliştilor din Europa de est şi centrală, da rsistemul organizator este păgubitor."

Comenteaza