Mircea Sandu: Finala Europa League, cel mai mare eveniment sportiv din ultimii 20 de ani din România

Mircea Sandu: Finala Europa League, cel mai mare eveniment sportiv din ultimii 20 de ani din România
Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a spus că Finala Europa League va fi cel mai mare eveniment sportiv din ultimii 20 de ani din România, fiind aşteptaţi 30.000 de suporteri spanioli, că va fi foarte mediatizat şi că Bucureştiul şi România se vor bucura de aprecieri după această gală.

Mircea Sandu a declarat, duminică, după comandamentul de la Primăria Capitalei privind organizarea Finalei UEFA Europa League, că aproximativ 30.000 de suporteri spanioli sunt aşteptaţi să participe la gala din România şi că este convins că va fi un eveniment foarte mediatizat.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF) i-a criticat pe jurnaliştii care, în opinnia sa, încearcă să strice imaginea României în cadrul acestui eveniment.

"Sigur că mass-media împroaşcă. Au găsit ei că miroase a hoit lângă Casa Fotbalului şi că sunt chiloţii nu ştiu cui întinşi pe sârmă. Aşa ne facem noi imagine. Ăştia sunt ziariştii români", a spus preşedintele FRF.

Mircea Sandu a declarat că este sigur că Bucureştiul şi România se vor bucura de aprecieri după acest eveniment, pe care l-a catalogat ca fiind cel mai mare din ultimii 20 de ani din ţară.

Finala Ligii Europa, dintre Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, are loc în 9 mai, de la ora 21.45, pe Arena Naţională, fiind transmisă în direct de Pro TV.

Ministerul Administraţiei şi Internelor estimează că pentru Finala Ligii Europa vor veni la Bucureşti aproximativ 20.000 de suporteri spanioli.

Autorităţile Capitalei vor organiza pentru suporteri două zone, una în Piaţa George Enescu, unde vor fi suporterii echipei Atletico Madrid, şi cealaltă în Piaţa Constituţiei, unde vor sta suporterii echipei Athletic Bilbao.

În Piaţa Constituţiei vor fi instalate patru ecrane gigant care vor transmite, începând cu ora 20.00, imagini direct de la stadion.

În zonele destinate fanilor vor fi organizate spaţii cu zone de divertisment, unde vor fi concerte, dar şi standuri de promovare ale Capitalei, "precum şi o zonă gastronomică". Zonele vor fi delimitate şi vor avea apă potabilă şi toalete ecologice.

În 9 mai vor circula mai multe autobuze, la intervale de cinci-şapte minute, şi vor fi linii speciale între Aeroportul "Henri Coandă" Otopeni, zonele pentru suporteri din Piaţa George Enescu şi Piaţa Constituţiei şi Arena Naţională.

Şi garniturile de metrou vor circula până în 10 mai, la ora 2.00, iar în cazul în care este necesar, programul ar putea fi prelungit şi după această oră.

 

Comenteaza