Mirel Rădoi, în pole-position să preia Naţionala. Trebuie să ducă România la EURO 2020

Mirel Rădoi, în pole-position să preia Naţionala. Trebuie să ducă România la EURO 2020
| Foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) l-a mandatat pe președintele Răzvan Burleanu să discute cu Mirel Rădoi despre preluarea funcţiei de selecţioner al echipei naţionale, după demisia lui Cosmin Contra, la finalul partidei cu Spania, din preliminariile pentru Campionatul European.

Rădoi este singurul candidat pentru a deveni noul selecţioner al primei reprezentative. Antrenorul de 38 de ani ar urma să renunţe la echipa de tineret, acolo unde a ajuns în martie 2018. Site-ul oficial al FRF a anunţat luni că Rădoi este propunerea Comisiei tehnice pentru postul de selecţioner al României.

"Întrunită azi, 25 noiembrie, Comisia Tehnică a FRF a decis să îl propună pe Mirel Rădoi pentru postul de selecţioner al echipei naţionale.

Mirel Rădoi are în palmares 67 de meciuri pentru echipa naţională a României, pentru care a marcat două goluri. Ca fotbalist, a evoluat în cea mai mare parte a carierei sale la Steaua Bucureşti, între anii 2000 și 2009, Al-Hilal Riyadh, între 2009 şi 2011, Al-Ain, între anii 2011 și 2014.

Începând cu 2018, Rădoi a ocupat funcţia de manager sportiv al echipei naţionale U21 a României, iar în luna august a aceluiaşi an a preluat banca tehnică, după ce Daniel Isăilă a decis să accepte o ofertă din Arabia Saudită. A reuşit să califice reprezentativa Under 21 la EURO 2019, unde a ajuns până în semifinalele competiţiei, performanţă ce a însemnat calificarea la Jocurile Olimpice după 56 de ani.

În total, pe banca selecţionatei U21, Mirel Rădoi a bifat 15 partide, reuşind să câştige nouă dintre ele şi să bifeze trei remize. Propunerea Comisiei tehnice pentru postul de selecţioner al reprezentativei României, Mirel Rădoi, va fi dezbătută în Comitetul Executiv al FRF, în cadrul şedinţei de marţi, 26 noiembrie", este comunicatul emis pe frf.ro.

Comenteaza